Η Capcom σημειώνει πωλήσεις ρεκόρ παρά τη χλιαρή πορεία του Resident Evil 3

Για το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους
05 Αυγούστου 2020 09:15
Η Capcom σημειώνει πωλήσεις ρεκόρ παρά τη χλιαρή πορεία του Resident Evil 3

Η Capcom δημοσίευσε πρόσφατα ένα δελτίο Τύπου με τα στοιχεία πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους, ανακοινώνοντας ότι έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ πωλήσεων παρά την σχετικά χαμηλή απόδοση του Resident Evil 3 σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Οι καθαρές πωλήσεις και όλα τα επικερδή στοιχεία έφτασαν επίπεδα ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία οφείλονται κατά τον μεγαλύτερο βαθμό στην κυκλοφορία των νέων μας μεγάλων τίτλων. Συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2020 στις 30 Ιουνίου 2019 ήταν 17,9 εκατομμύρια γιεν. Ένα χρόνο αργότερα, το νούμερο αυτό αυξήθηκε στα 23,7 εκατομμύρια γιεν, δείχνοντας μια μεγαλειώδη αύξηση της τάξης του 32,2%.

Παρά το ρεκόρ πωλήσεων ωστόσο, οι επιχειρήσεις της Capcom που στηρίζονται στα arcades μειώθηκαν κατά 56.3%.

Στον εν λόγω κλάδο, τα καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά λόγω της επίδρασης του COVID-19. Αν και στη συνέχεια συνέχισαν τη λειτουργία τους, η απόδοσή τους δεν ανέκαμψε στα κανονικά επίπεδα και σημείωσαν σημαντική μείωση τόσο στις πωλήσεις όσο και στα κέρδη.

Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως σε ψηφιακό περιεχόμενο, το οποίο αυξήθηκε από μόλις 14 εκατομμύρια γιεν στα 21,5 εκατομμύρια γιεν, σημειώνοντας τεράστια αύξηση της τάξης του 53,7%. Μάλιστα, αυτό είναι κάτι το οποίο επιβεβαίωσε νωρίτερα η εταιρία, δηλώνοντας επίσημα πως οι συνολικές ψηφιακές πωλήσεις της είδαν άνοδο 80%.

Tags: