Το DualShock 4 δε θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια του PlayStation 5

Η Sony ξεκαθαρίζει το τι θα συμβεί με τα περιφερειακά
03 Αυγούστου 2020 17:10
Το DualShock 4 δε θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια του PlayStation 5

Μαζί με την ανακοίνωση του νέου State of Play, η Sony επιφύλασσε και μερικές νέες πληροφορίες σχετικά με το PlayStation 5. Συγκεκριμένα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της η εταιρεία ξεκαθάρισε το τι ακριβώς θα συμβεί με τα περιφερειακά του PlayStation 4 και τη συμβατότητά τους με την κονσόλα νέας γενιάς.

Το DualShock 4, καθώς και τα υπόλοιπα χειριστήρια του PlayStation 4 που σίγουρα ενδιαφέρον τους περισσότερους, θα είναι μεν συμβατά με το PlayStation 5, αλλά όχι με τα παιχνίδια του. Τι σημαίνει αυτό; Θα μπορείτε να παίξετε με χειριστήρια του PlayStation 4 που έχετε ήδη στην κατοχή σας στο PlayStation 5 σας, αλλά μόνο τα συμβατά backwards compatible παιχνίδια. Η εξήγηση που δίνει η Sony είναι η εξής:

Πιστεύουμε ότι τα παιχνίδια του PS5 θα πρέπει να επωφεληθούν από τις νέες δυνατότητες και τις λειτουργίες που φέρνουμε στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών του ασύρματου DualSense χειριστηρίου.

Περνώντας τώρα στην PlayStation Camera του PS4, αυτή θα είναι συμβατή με το PS5 για τα υποστηριζόμενα PS VR παιχνίδια. Ωστόσο, για να την χρησιμοποιήσετε θα χρειαστείτε έναν αντάπτορα, τον οποίο θα λάβετε χωρίς επιπλέον κόστος αν είστε κάτοχος του του VR headset.

Συνοψίζοντας, η συμβατότητα διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Τα ειδικά περιφερειακά, όπως τα επίσημα licensed racing wheels, arcade sticks και flight sticks, θα λειτουργούν με τα παιχνίδια του PS5 και τα υποστηριζόμενα παιχνίδια του PS4.
  2. Τα Platinum και Gold Wireless Headsets, καθώς και τα ακουστικά τρίτων κατασκευαστών που συνδέονται μέσω USB ή υποδοχής ήχου, θα λειτουργούν στο PS5 (η συνοδευτική εφαρμογή ακουστικών δεν είναι συμβατή με το PS5).
  3. Το ασύρματο χειριστήριο DualShock 4 και τα άλλα χειριστήρια τρίτων κατασκευαστών με επίσημη άδεια θα λειτουργούν μόνο με τα υποστηριζόμενα παιχνίδια backwards compatible του PS4.
  4. Τόσο τα PS Move Motion Controllers όσο και το PlayStation VR Aim Controller θα λειτουργούν με τα υποστηριζόμενα PS VR παιχνίδια στο PS5

Παρ’ όλ’ αυτά, η Sony συμβουλεύει πως ακόμα και αν κάποιο περιφερειακό υποστηρίζεται σύμφωνα με τα παραπάνω, καλό θα ήταν να ελέγξετε την συμβατότητα με τον κατασκευαστή, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν εξαιρέσεις.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε την ανάρτηση στο PlayStation Blog για περισσότερες πληροφορίες.

Για την ιστορία, από την πλευρά της η Microsoft έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως όλα τα χειριστήρια και τα περιφερειακά του Xbox One θα είναι συμβατά με το Xbox Series X, εξαιρώντας το Kinect. Ειδικότερα, όσον αφορά τα χειριστήρια του Xbox One, αυτά θα λάβουν και μία software αναβάθμιση για να υποδεχθούν next-gen χαρακτηριστικά, όπως είναι το Dynamic Latency Input (DLI).