Γιατί το Star Wars: Squadrons κοστίζει €40; - Η Electronic Arts απαντά

«Απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό»
01 Αυγούστου 2020 12:03
Γιατί το Star Wars: Squadrons κοστίζει €40; - Η Electronic Arts απαντά

Η EA είχε γνωστοποιήσει τον Ιούνιο ότι το Star Wars: Squadrons δε θα έχει καθόλου microtransactions, καθώς και ότι δε θα κοστίζει €60 όπως πολλά παιχνίδια της και αντ’ αυτού θα έρθει στην τιμή των €40. Το λόγο εξήγησε ο chief financial officer, Blake Jorgensen, κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κλήσης για το τελευταίο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε ο ίδιος το "Squadrons" εστιάζει σε μια συγκεκριμένη εμπειρία σε σχέση με άλλους τίτλους.

Τα παιχνίδια γενικά έχουν διαφορετικές κλίμακες και συγκεκριμένα τα δικά μας έχουν τεράστια κλίμακα. Σχεδιάσαμε αυτό το παιχνίδι για να επικεντρωθεί πραγματικά σε αυτό που θέλουν οι καταναλωτές, το οποίο είναι μια από τις μεγαλύτερες φαντασιώσεις τους, δηλαδή να βρεθούν στη θέση ενός μαχητικού X-Wing ή του TIE Fighter και να είναι στις αερομαχίες.

Έτσι, λοιπόν, δεν έχει το «εύρος» άλλων παιχνιδιών μας, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα απίστευτο παιχνίδι. Γι’ αυτό επιλέξαμε να είναι λίγο χαμηλή η τιμή του, για να έχουν όλοι τη δυνατότητα να το αποκτήσουν. Νομίζω ότι έχετε προσέξει και εσείς όλα αυτά τα χρόνια ότι διαφοροποιούμε τις τιμές μας σε πολλούς τίτλους.

Για παράδειγμα, έχουμε διαμορφώσει την τιμολόγηση σε παιχνίδια όπως τα Plants vs Zombies, επειδή γνωρίζουμε ότι απευθύνονται σε πιο νεανικό κοινό ή γενικά επειδή δεν είχαν το ίδιο βάθος που μπορείτε να βρείτε σε τίτλους όπως τα FIFA ή τα Madden.

Ο CEO της EA, Andrew Wilson, επισήμανε επίσης ότι η εταιρία διαθέτει παιχνίδια σε όλο το φάσμα των τιμών, από δωρεάν έως πολυτελείς εκδόσεις και συνδρομητικές premium υπηρεσίες και όλα αυτά καθορίζονται με βάση τα κίνητρα και τις προσδοκίες των παικτών.

Στην περίπτωση του Squadrons πρόκειται για ένα πολύ βαθύ και συναρπαστικό παιχνίδι, με τα €40 να μοιάζουν ως σωστή τιμολόγηση.

Το Star Wars: Squadrons αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC. Θα υποστηρίζει VR στα PlayStation 4 και PC, ενώ θα έχει και cross-play.