"Αρκούν τα 8GB RAM για την τρέχουσα γενιά"

Λέει πρώην developer της Naughty Dog
11 Μαΐου 2015 12:51

Στην προηγούμενη γενιά, αν υπήρχε ένα τεχνικό θέμα που δυσκόλευε τους developers ήταν η περιορισμένη μνήμη RAM των 512MB στα PS3 και Xbox 360. Ωστόσο οι developers μπορούσαν να κάνουν και πάλι θαύματα με αυτήν, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως σήμερα πολλοί τίτλοι στο PC απαιτούν το ελάχιστο 8GB RAM.  

O πρώην developer της Naught Dog και νυν ιδρυτής της Filmic Worlds, John Hable μοιράστηκε κάποιες σκέψεις του σε μία πρόσφατη συνέντευξη στο Gaming Bolt. Σύμφωνα με τον Hable, οι developers δεν θα ξεμείνουν από μνήμη RAM στην τρέχουσα γενιά, αφού οι κονσόλες διαθέτουν ένα διαφορετικό τρόπο διαχείρισης από αυτόν του PC .

"Γενικώς, δεν θα ανησυχούσα αν θα ξεπεραστούν οι κονσόλες. Θυμηθείτε ότι το PS3 και το Xbox 360 είχαν μόνο 512MB RAM, αλλά το PC για να τρέξει τα ίδια παιχνίδια συνήθως απαιτούσε 2GB ή περισσότερα. Στις κονσόλες μπορείς να έχεις περισσότερο έλεγχο για το τρόπο κατανομής της μνήμης. Τα 8GB RAM που βρίσκονται στο PS4 και το XBOX ONE, πρέπει να είναι αρκετά για την υπόλοιπη γενιά," δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Να σημειώσουμε για αυτούς που δεν τον ξέρουν, πως ο John Hable ήταν υπεύθυνος για την εντυπωσιακή HDR τεχνολογία πίσω από τον φωτισμό του Uncharted 2: Among Thieves

Tags: