Ακόμα τρία μεγάλα στελέχη εκτός Ubisoft για ανάρμοστη συμπεριφορά

Οι κατηγορίες ολοένα και πληθαίνουν
12 Ιουλίου 2020 12:52
Ακόμα τρία μεγάλα στελέχη εκτός Ubisoft για ανάρμοστη συμπεριφορά

Το κύμα κατηγοριών, παραιτήσεων και «ξηλώματος» προσώπων που κατείχαν καίριες θέσεις στην Ubisoft φαίνεται δεν έχει σταματημό. Έτσι, μετά το μπαράζ κατηγοριών στο εσωτερικό της εταιρίας περί ανάρμοστης συμπεριφοράς και παρενόχλησης, κατά τις οποίες μάλιστα έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αντιπροέδρους Tommy Francois και Maxime Beland ύστερα από τουλάχιστον τρείς κατηγορίες εις βάρος τους, καθώς επίσης και μετά την παραίτηση του creative director του Assassin's Creed Valhalla, Ashraf Ismail, ο οποίος κατηγορήθηκε από διάφορες γυναίκες για απιστία και κατάχρηση της επιρροής του, στο στόχαστρο βρέθηκαν τρία ακόμα σημαντικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, ο Chief Creative Officer, Serge Hascoët, ο Managing Director of Canadian Studios, Yannis Mallat, και η global head of HR, Cécile Cornet, απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους, μετά την έναρξη μιας αυστηρής επανεξέτασης που ξεκίνησε η εταιρεία ως απάντηση σε πρόσφατους ισχυρισμούς και κατηγορίες για ακατάλληλη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τη Γαλλική εφημερίδα Liberation, ο Hascoët έφερε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εν λόγω υπόθεση, αναφέροντας μέσω των πηγών της πως ήταν αυτός με την πιο τοξική συμπεριφορά σε ολόκληρη την επιχείρηση. Ο συνιδρυτής και CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, μιλώντας για την υπόθεση δήλωσε:

Η Ubisoft δυστυχώς δεν κατάφερε να εγγυηθεί ένα ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους της. Αυτό είναι απαράδεκτο, καθώς οι τοξικές συμπεριφορές έρχονται σε άμεση αντίθεση με τις αξίες στις οποίες δεν έχω συμβιβαστεί ποτέ και ούτε πρόκειται. Έχω δεσμευτεί να εφαρμόσω βαθιές αλλαγές σε ολόκληρη την εταιρεία, για να βελτιώσω και να ενισχύσω την κουλτούρα μας στο χώρο εργασίας. Προχωρώντας, στόχο έχουμε να μπούμε σε ένα νέο μονοπάτι που θα οδηγήσει σε μια καλύτερη Ubisoft. Με τον τρόπο αυτό προσδοκώ ότι όλοι όσοι κατέχουν στην εταιρία ηγετικές θέσεις, θα διαχειρίζονται τις ομάδες τους με απόλυτο σεβασμό και θα εργαστούν ώστε να φέρουν εις πέρας την αλλαγή που χρειαζόμαστε, για το συμφέρον και το καλό της εταιρίας, αλλά και για όλους τους υπαλλήλους της.

Πρόσφατα ο Guillemot περιέγραψε ένα σχέδιο για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της Ubisoft και την προώθηση της ποικιλομορφίας στο εργατικό δυναμικό της, κάνοντας σαφές πως οι ακατάλληλες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές από κανέναν.

Tags: