Γράφτηκε ιστορία – Αυτό είναι το ακριβότερο βιντεοπαιχνίδι που έχει πουληθεί ποτέ

Αστρονομικό ποσό για ένα σφραγισμένο αντίτυπο του πρώτου Super Mario Bros.
11 Ιουλίου 2020 19:20
Γράφτηκε ιστορία – Αυτό είναι το ακριβότερο βιντεοπαιχνίδι που έχει πουληθεί ποτέ

Ένα σφραγισμένο αντίτυπο του πρώτου Super Mario Bros. έγραψε ιστορία, αφού έγινε το ακριβότερο παιχνίδι που έχει πουληθεί ποτέ. Συγκεκριμένα, ένας ανώνυμος αγοραστής δαπάνησε για το εικονιζόμενο παιχνίδι $114,000.

Η πώληση έγινε στο πλαίσιο μιας δημοπρασίας ιστορικών κόμικς και έργων τέχνης από την Heritage Auctions στο Τέξας. Έπειτα από 29 προσφορές, η τελική τιμή κατάφερε να εκτοξευθεί στο εντυπωσιακό ποσό των $114,000. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2019, πάλι για αντίτυπο του Super Mario Bros. που τότε είχε πουληθεί έναντι $100,150.

Τι ξεχωριστό έχει, ωστόσο, αυτό το αντίτυπο, για να δικαιολογεί μια τέτοια τιμή; Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο του παιχνιδιού που περιλαμβάνει φυσικά το cartridge, το οποίο είναι σφραγισμένο εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα είναι το καλύτερα αξιολογημένο σφραγισμένο αντίτυπο του παιχνιδιού που έχει διατεθεί ποτέ σε δημοπρασία, με βαθμό 9.4 στα 10, διαθέτοντας ανέπαφη ακόμη και την αρχική εγκοπή που χρησιμοποιείται για να κρεμαστεί στο ράφι κάποιου καταστήματος.

Επιπροσθέτως, η Heritage Auctions είχε να προσθέσει το εξής:

Προέρχεται από ένα από τα συντομότερα production runs του παιχνιδιού. Είναι συσκευασμένο σε κουτί με χαρτόνι για κρέμασμα κάτω από το πλαστικό. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι ήταν μέρος μιας εκ των πρώτων παραλλαγών που παρήχθησαν, όταν η Nintendo άρχισε δηλαδή να χρησιμοποιεί ζελατίνη για να σφραγίσει τα παιχνίδια της, αντί για αυτοκόλλητα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο εικόνες του εξαιρετικά σπάνιου αυτού αντιτύπου, το οποίο επισήμως είναι το ακριβότερο βιντεοπαιχνίδι που έχει πουληθεί ποτέ.