Η Ubisoft δεσμεύεται να αλλάξει το εργασιακό περιβάλλον μετά τις κατηγορίες παρενόχλησης

«Οι απρεπείς συμπεριφορές δεν θα γίνουν από κανέναν ανεκτές»
03 Ιουλίου 2020 13:35
Η Ubisoft δεσμεύεται να αλλάξει το εργασιακό περιβάλλον μετά τις κατηγορίες παρενόχλησης

Μετά το μπαράζ κατηγοριών στο εσωτερικό της Ubisoft περί ανάρμοστης συμπεριφοράς και παρενόχλησης κατά τις οποίες μάλιστα έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αντιπροέδρους Tommy Francois και Maxime Beland, ύστερα από τουλάχιστον τρείς κατηγορίες εις βάρος τους, καθώς επίσης και μετά την παραίτηση του creative director του Assassin's Creed Valhalla, Ashraf Ismail, ο οποίος κατηγορήθηκε από διάφορες γυναίκες για απιστία και κατάχρηση της επιρροής του, η εταιρία αποφάσισε να εντείνει τα μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια ζητήματα.

Συγκεκριμένα ο CEO της Ubisoft Yves Guillemot περιέγραψε ένα σχέδιο για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της Ubisoft, την προώθηση της ποικιλομορφίας στο εργατικό δυναμικό της, κάνοντας σαφές πως οι ακατάλληλες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές από κανέναν. Αρχικά, αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς θα επιτευχθεί ακριβώς, το τμήμα σύνταξης, από το οποίο τέθηκαν σε αναστολή τα δύο στελέχη, καθώς και τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού αναθεωρούνται για να «βελτιώσουν τη λογοδοσία» όλων των εμπλεκομένων.

Ο Guillemot διόρισε επιπλέον την πρώην projects director Lidwine Sauer, ως επικεφαλή του εργασιακού πολιτισμού. Η νέα της δουλειά θα είναι να εξετάσει την κουλτούρα της εταιρείας και να ηγηθεί των αλλαγών. Επίσης, δεσμεύτηκε πως θα διοργανώνονται συνεδρίες ακρόασης εργαζομένων, όπως και μια παγκόσμια έρευνα για τους εργαζόμενους με νέο επικεφαλή υπέρ της ποικιλομορφίας και της ένταξης, ο οποίος δεν έχει διοριστεί ακόμη.

Τέλος, η εταιρία επιβεβαίωσε ότι διερευνά τους τρέχοντες ισχυρισμούς και μάλιστα έχει ήδη δημιουργήσει μια πλατφόρμα ειδοποίησης που διαχειρίζεται μια τρίτη εταιρία η Whispli, επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους να αναφέρουν ανώνυμα τυχών παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Tags: