Νέες πληροφορίες για το Diablo 4 σχετικά με το storytelling, το multiplayer και το open world στοιχείο

Θα είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος κόσμος για όλους
27 Ιουνίου 2020 10:35
Νέες πληροφορίες για το Diablo 4 σχετικά με το storytelling, το multiplayer και το open world στοιχείο

Μια νέα ενημέρωση σχετικά με το επερχόμενο Diablo 4 της Blizzard ήρθε στο φως, η οποία αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το storytelling, το multiplayer και τις ιδέες που σκέφτεται το στούντιο να ενσωματώσει στον ανοιχτό του κόσμο.

Αρχικά οι διάλογοι και οι συζητήσεις στο Diablo 4 θα πάρουν μια πιο σύνθετη κατεύθυνση απ’ ότι στο Diablo 3. Αντί για σκέτα UI πλαίσια με το όνομα του χαρακτήρα και το πορτρέτο του, οι συζητήσεις θα είναι «χορογραφημένες» χειροκίνητα.

Στις απλές αλληλεπιδράσεις με τους NPCs φέραμε την κάμερα πιο κοντά στους χαρακτήρες, διατηρώντας το ισομετρικό στυλ και κάνοντας χρήση διάφορων animations ώστε να παραδώσουμε την γενικότερη ουσία των συνομιλιών. Για πιο περίπλοκες συνομιλίες, ακολουθήσαμε μια παρόμοια προσέγγιση κάμερας, αλλά εδώ οι κινήσεις των χαρακτήρων και τα animations είναι σκόπιμα χειροποίητα. Αυτό μας επιτρέπει να παραδώσουμε στιγμές στην ιστορία που είναι περίπλοκες, διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο την αισθητική του κόσμου.

Για συγκεκριμένες σημαντικές στιγμές κατά την ιστορία του Diablo 4, το στούντιο θα κάνει χρήση real-time cutscenes στα παιχνίδι στοχεύοντας έτσι σε μια πιο κινηματογραφική παρουσίαση. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, καθώς ο χαρακτήρας θα εμφανίζεται με ότι armor και όπλα έχει εξοπλιστεί από τον παίκτη, στην τρέχουσα ανάλυση και τις ρυθμίσεις γραφικών.

Στο multiplayer κομμάτι η Blizzard ανέφερε ότι ο ευρύτερος στόχος της είναι να συμπεριλάβει στοιχεία κοινών κόσμων, χωρίς να εισβάλει σε 'MMO χωράφια'. Η ιδέα είναι να μην έχει ο παίκτης την αίσθηση πως ο κόσμος θα είναι λιγότερο επικίνδυνος επειδή θα βλέπει περισσότερους παίκτες να περιφέρονται.

Τα Dungeons και τα σημεία-κλειδιά της ιστορίας θα είναι ιδιωτική υπόθεση, μόνο για τον παίκτη και το party του. Μόλις όμως ολοκληρωθεί η ιστορία και οι πόλεις μετατραπούν σε social hubs, τότε θα εμφανιστούν άλλοι παίκτες στην πόλη, και φυσικά κάποιοι από αυτούς θα περιφέρονται εδώ κι εκεί έξω από αυτές. Σαφώς πηγαίνοντας σε μια τοποθεσία στην οποία διαδραματίζεται ένα world event θα δείτε μεγαλύτερες ομάδες παικτών να προσπαθούν να επιβιώσουν από μια επίθεση ορδής κανίβαλων ή να προσπαθούν να νικήσουν το δαιμονικό boss Ashava.

Το στούντιο τόνισε επίσης ότι ο συντονισμός είναι χρήσιμος, ειδικά κατά τη διάρκεια των world events, αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμμετάσχει κάποιος σε μια ομάδα αν δεν το επιθυμεί. Θα έχει τη δυνατότητα να  περιπλανηθεί, να βοηθήσει, να διεκδικήσει την ανταμοιβή και στη συνέχεια να τραβήξει τον δρόμο του.

Πιστεύουμε ότι αυτή η απρόσκοπτη προσέγγιση στο multiplayer λειτουργεί καλά και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα σχετικά με αυτήν. Στις δοκιμές μας μέχρι στιγμής ο κόσμος είναι ζωντανός και δυναμικός, χωρίς να διακυβεύεται η αίσθηση του Diablo. Για τους παίκτες που θέλουν να πάρουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες αντιμετωπίζοντας τις διαθέσιμες απειλές, έχουμε νέα εργαλεία διαθέσιμα για βρει μια ομάδα, είτε στο πλαίσιο μιας δραστηριότητας είτε εξερευνώντας απλά τον κόσμο του παιχνιδιού.

Το Diablo 4 ανακοινώθηκε στης περσινή BlizzCon. Προς το παρόν είναι άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας του. Για περισσότερα νέα σχετικά με το Diablo 4 μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.