Το Epic Games Store κόντραρε τον κόσμο του Steam με τo giveaway του GTA V

Το Steam ωστόσο διατηρεί την πρωτιά
25 Ιουνίου 2020 14:17
Το Epic Games Store κόντραρε τον κόσμο του Steam με τo giveaway του GTA V

Άξιος αντίπαλος, όπως φαίνεται, αποδεικνύεται το Epic Games Store, το οποίο στο πλαίσιο του προγράμματος των δωρεάν παιχνιδιών που δίνει στους χρήστες του κάθε εβδομάδα, κατάφερε να σημειώσει εντυπωσιακά νούμερα ταυτόχρονων συνδεδεμένων παικτών. Συγκεκριμένα, το Grand Theft Auto V που χάρισε τον περασμένο Μάϊο, έγινε τόσο δημοφιλές που έριξε τους servers του ψηφιακού καταστήματος, δημιουργώντας για αρκετές ώρες τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα, αφού οι παίκτες έσπευσαν σωρηδόν να εκμεταλλευτούν την προσφορά.  

Η Epic αποκάλυψε πως με τον δημοφιλή τίτλο της Rockstar και τα μετέπειτα Civilization 6, Borderlands: The Handsome Collection και Ark: Survival Evolved, η πλατφόρμα μέτρησε το εντυπωσιακό peak των 13 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών και των 61 εκατομμύρια ενεργών χρηστών συνολικά τον μήνα. Ο GM του Epic Games Store, Steve Allison, μίλησε για το γεγονός λέγοντας:

Από το ξεκίνημα του Epic Games Store θέλαμε πάντα να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο event γύρω από το επιτυχημένο μας πρόγραμμα των δωρεάν εβδομαδιαίων παιχνιδιών. Θέλαμε να προσφέρουμε κάτι φοβερό στους παίκτες ανά τον κόσμο κι έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε κάτι πραγματικά τεράστιο. Επενδύσαμε στην απόκτηση των δικαιωμάτων, ώστε να δώσουμε τέσσερα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στον κόσμο δωρεάν. Το 2020 η ανάπτυξή μας βίωσε ιστορικές στιγμές. Οι συνεργάτες του Epic Games Store έχουν ένα τεράστιο κοινό παικτών για να πουλήσουν τα παιχνίδια τους και να λάβουν το 88% των εσόδων, αντί μόνο το 70% όπως σε άλλες πλατφόρμες.

Για την ιστορία το Steam το 2019 έφτασε τα 24,5 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών και τα 95 εκατομμύρια ενεργών χρηστών μέσα σε ένα μήνα. Τα αντίστοιχα νούμερα του EGS απέχουν ακόμα αρκετά, αλλά όπως όλα δείχνουν ανέρχεται σε έναν άξιο αντίπαλο πλέον.