Ο director του Assassin’s Creed Valhalla αποχωρεί από το παιχνίδι για προσωπικούς λόγους

Έπειτα από δημόσιες κατηγορίες για απιστία
25 Ιουνίου 2020 13:32
Ο director του Assassin’s Creed Valhalla αποχωρεί από το παιχνίδι για προσωπικούς λόγους

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες γνωστές προσωπικότητες και ομάδες της gaming βιομηχανίας έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις, καθώς ολοένα και περισσότερα θύματα αποφασίζουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Τώρα, έπειτα από κατηγορίες για την προσωπική του ζωή, ο director του Assassin’s Creed Valhalla αποφάσισε να αποχωρήσει από το project. Ο λόγος γίνεται για τον Ashraf Ismail, ο οποίος ήταν ο director και των Assassin's Creed 4: Black Flag και Assassin's Creed Origins.

Λίγο πριν κλείσει τον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ismail δήλωσε:

Παραιτούμαι από τη θέση μου ως director του Assassin’s Creed Valhalla για να αντιμετωπίσω σωστά τα προσωπικά προβλήματα που βιώνω.

Οι ζωές της οικογένειάς μου, καθώς και η δική μου έχουν καταστραφεί. Λυπάμαι βαθύτατα για όλους όσους πληγώθηκαν απ’ αυτό.

Υπάρχουν εκατοντάδες ταλαντούχοι, παθιασμένοι άνθρωποι που προσπαθούν να χτίσουν μια εμπειρία για σας, οι οποίοι δεν αξίζουν να συνδέονται με αυτό. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Για την ιστορία, ο Ismail δεν κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, αλλά για το ότι απάτησε τη σύζυγό του. Η γυναίκα με την οποία είχε παράλληλο δεσμό τον κατηγόρησε δημόσια στο Twitter.

Η Ubisoft προέβη με τη σειρά της σε δηλώσεις.

Ο Ashraf Ismail παραιτείται από το project, παίρνοντας άδεια. Η ομάδα ανάπτυξης δεσμεύεται να προσφέρει ένα υπέροχο παιχνίδι με το Assassin's Creed Valhalla.

To Assassin’s Creed Valhalla θα κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020 για τα Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia και τα Windows PC αποκλειστικά μέσα από τα Epic Games Store και Uplay.