Riccitiello: "Πέτυχε διάνα" η Sony με το PS4

O πρώην CEO της ΕΑ σχολιάζει την επιτυχία της κονσόλας
08 Μαΐου 2015 07:10
Riccitiello:

Ιδιαίτερα χαρούμενος είναι o John Riccitiello, Unity CEO και πρώην CEO της EA σχετικά με την πορεία του PlayStation 4, καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος, η Sony τα κατάφερε και της αξίζει η νίκη, διότι αποφάσισε να βάλει τον gamer στο επίκεντρο των σχεδίων της για το PS4.  Συγκεκριμένα δήλωσε:

"Στη μάχη των μεγάλων ιδεών...υπήρχε μία σύγκρουση ιδεών που πραγματικά διαχώρισε την Sony και την Microsoft. Στην πραγματικότητα, η αρχιτεκτονική που χρησιμοποίησαν ήταν παρόμοια. Αλλά, η Microsoft επικεντρώθηκε περισσότερο στην ψυχαγωγία παρά στο gaming. Η Microsoft προσπάθησε να ανταγωνιστεί την Apple. Δεν αισθάνθηκαν πως το gaming ήταν αρκετά μεγάλο για να δικαιολογήσει την συσσωρευμένη επιθυμία να έχουν την αναγνώριση που ήθελαν ως καινοτόμοι."

Αργότερα είπε στη συνέντευξη του: "Η Sony απλά είπε 'Φτιάξαμε την καλύτερη και πιο -χρησιμοποίησε τη λέξη που αρχίζει από γάμμα- κονσόλα που μπορούσαμε και αυτό διότι δεν είχανε τους πόρους για να κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό. Η Microsoft εστίασε στον στόχο αυτό έπειτα από εκείνον που έπρεπε αρχικώς να ολοκληρώσει, έτσι έχασαν την σειρά τους και δεν πήραν άλλη ευκαιρία. Η Sony εστίασε στη δική της 'βολή' η οποία ήταν να κερδίσει το μυαλό και την καρδιά του gamer. To ευρύτερο φάσμα της ψυχαγωγίας μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ιδέα αλλά όχι με μια μη εστιασμένη εκτέλεση της ιδέα. Μια σωστή εκτέλεση και στόχευση στους 50 εκ. ανθρώπους που έχουν σημασία, αυτοί είναι κιόλας που τώρα αγοράζουν τη κονσόλα... η Sony πέτυχε διάνα και τους αξίζει η νίκη."

 

Tags: