Η Sony θέλει να "αξίζει" το PlayStation 5 - Νέες δηλώσεις σχετικά με την τιμή

Απευθείας από τον επικεφαλής του PlayStation τμήματος
16 Ιουνίου 2020 11:46
Η Sony θέλει να "αξίζει" το PlayStation 5 - Νέες δηλώσεις σχετικά με την τιμή

Πριν μερικές ημέρες η Sony πραγματοποίησε την άκρως αναμενόμενη παρουσίαση του PlayStation 5. Στο πλαίσιο του σόου είδαμε την εμφάνιση της κονσόλας, τα περιφερειακά της, καθώς και τα παιχνίδια που θα τη συνοδεύσουν στην αγορά. Μία από τις λεπτομέρειες που δεν μάθαμε ωστόσο και άφησε πολλούς ενδιαφερόμενους παίκτες να αναρωτιούνται είναι η τιμή του συστήματος.

Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει ρεπορτάζ από διάφορα μέσα του εξωτερικού, αμέτρητες προβλέψεις από ειδικούς αναλυτές της βιομηχανίας και εικασίες από την κοινότητα. Ωστόσο η Sony δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση ή γενικότερη τοποθέτηση. Αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα, αφού επικεφαλής του PlayStation τμήματος Jim Ryan προέβη σε σχετικές δηλώσεις σε μία νέα του συνέντευξη στο BBC.

Ο Rayn τόνισε ότι η εταιρεία δε δίνει προτεραιότητα μόνο στην τιμή του συστήματος, αλλά την ενδιαφέρει να αξίζει συνολικά το πακέτο που θα προσφέρει. Αυτό σημαίνει πως η εταιρία δεν εστίασε μόνο στο να έχει μια πολύ χαμηλή τιμή, αλλά προσπάθησε να πετύχει τη σωστή ισορροπία στην εξίσωση τιμής, χαρακτηριστικών και παιχνιδιών.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης.

Καθώς μπαίνουμε σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, είναι καλή στιγμή για να κυκλοφορήσει μια νέα κονσόλα;

Η κοινή λογική και η ιστορία δείχνουν ότι η βιομηχανία μας είναι μία από τις πιο ανθεκτικές σε περιόδους ύφεσης. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτή η κατάσταση θα αυξήσει την ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι θα επικεντρωθούμε στο να παρέχουμε ένα πακέτο που θα αξίζει. Και τονίζω την ‘αξία’ σε αντίθεση με την ‘τιμή’.

Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί από ποτέ για να διασφαλίσουμε ότι η συνολική πρότασή μας αξίζει, τόσο όσον αφορά την κονσόλα όσο, αλλά και όσον αφορά τα παιχνίδια. Το φάσμα των παιχνιδιών, η ποιότητα και η ποσότητά τους είναι πράγματα για τα οποία φιλοδοξεί η κοινότητά μας.


Το PlayStation 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020. για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.