Η Riot δε σκοπεύει να αφαιρέσει το ban αν ήσασταν 'άτακτοι' στην beta του Valorant

Οι «άδικοι» παίκτες τιμωρούνται
08 Ιουνίου 2020 12:13
Η Riot δε σκοπεύει να αφαιρέσει το ban αν ήσασταν 'άτακτοι' στην beta του Valorant

Το ολοκαίνουργιο παιχνίδι της Riot Games ακούει στο όνομα Valorant και σημειώνει εδώ και λίγους μήνες τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Αρχικά ο τίτλος βρισκόταν σε closed beta και για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση έπρεπε να δει stream στο Twitch και αν ήταν τυχερός θα κέρδιζε ένα κλειδί για να δοκιμάσει το παιχνίδι εν δράσει.

Η δοκιμαστική φάση δεν κύλησε όμως εντελώς απροβλημάτιστα, αφού πολλοί παίκτες είχαν παραπονεθεί ότι υπήρχε πολύ “cheating”, με αποτέλεσμα η Riot Games να προβεί σε χιλιάδες bans. Ωστόσο, μιλώντας στο IGN, ο Paul Chamberlain που έφτιαξε την anti-cheat τεχνολογία του παιχνιδιού, μεταφέρει ότι όσοι «έφαγαν» ban στην beta εξακολουθούν να μην μπορούν να παίξουν και μετά την επίσημη κυκλοφορία του τίτλου.

Όλα τα bans που έγιναν σε διάφορους χρήστες είναι μόνιμα για τον εκάστοτε λογαριασμό. Όλες αυτές οι απαγορεύσεις έγιναν με hardware ban, κάτι που σημαίνει ότι παρακολουθούμε τις «ψυχές» τους και τους απαγορεύουμε να μπουν ξανά στο παιχνίδι απλά φορώντας ένα ψεύτικο… «μουστάκι».

Αυτό που εννοεί ο Paul είναι ότι αν κάποιοι προσπαθήσουν πάλι να εξαπατήσουν το παιχνίδι με άλλο προφίλ, η Riot Games θα τους αναγνωρίσει και θα εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση. Τέλος, όπως μεταφέρει, η εταιρία πρόκειται να εξετάσει μερικά bans και ίσως προβεί σε άρση απαγόρευσης ορισμένων εξ αυτών.

Δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα τώρα, αλλά θα πω ότι δεν είναι μόνιμα όλα τα bans. Μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού εξετάσαμε όλα τα bans και κάναμε unban μερικά accounts. Δεν σκοπεύουμε όμως να κάνουμε άλλα άμεσα.