Αποκαλύφθηκε παλιό παιχνίδι του NES βασισμένο σε ταινία του Tom Cruise (ΒΙΝΤΕΟ)

30 χρόνια μετά…
04 Ιουνίου 2020 08:10
Αποκαλύφθηκε παλιό παιχνίδι του NES βασισμένο σε ταινία του Tom Cruise (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμάστε το Days of Thunder πίσω στα 90s με τον Tom Cruise; Η ταινία είχε λάβει εκείνη την εποχή και ένα spin-off παιχνίδι στο NES, αλλά όπως όλα δείχνουν άλλος ένας τίτλος βρισκόταν στα σκαριά. Συγκεκριμένα, μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα παιχνίδι βασισμένο στο εν λόγω φιλμ που είχε ακυρωθεί και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Ο Chris Oberth που δούλευε στην Mindscape το 1990 είχε αναλάβει το project και πλέον η «ενναλακτική» έκδοση του Days of Thunder ανακατασκευάστηκε από την The Video Game History Foundation. Ο Oberth έφυγε από τη ζωή το 2012 και ο εν λόγω οργανισμός (VGH) προσέγγισε ένα φίλο της οικογένειας και πήρε στα χέρια του υλικό από floppy disks και δισκάκια με παλιές δουλείες του. Βρήκαν, λοιπόν, ένα δίσκο ονόματι “NINTENDO HOT ROD TAXI FINAL".

Μέσα στο εν λόγω δίσκο βρέθηκαν πάρα πολλά κρυπτογραφημένα αρχεία που έπρεπε να «σωθούν» και να ανακατασκευαστούν για να τρέξει ομαλά το παιχνίδι. Μετά από το πολύ κόπο όλα πήγαν καλά και μάλιστα υπάρχει ήδη μια ROM που μπορείτε να βρείτε online, ενώ με την συγκατάθεση της οικογένειας του Oberth πουλήθηκαν και μερικά αντίτυπα του τίτλου μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την Unreleased έκδοση του παιχνιδιού μέσα από το επίσημο κανάλι του The Video Game History Foundation.

Tags: