Η Epic Games παίρνει θέση για το μοντέλο των δωρεάν παιχνιδιών

«Όλοι είναι κερδισμένοι»
03 Ιουνίου 2020 12:58
Η Epic Games παίρνει θέση για το μοντέλο των δωρεάν παιχνιδιών

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Gamespot ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων δωρεάν παιχνιδιών, οδήγησε πολλούς gamers να ανοίξουν τους ορίζοντές τους σε διαφορικά genres, αυξάνοντας μάλιστα έτσι τις πωλήσεις σε άλλες πλατφόρμες.

Ο κόσμος με αυτόν τον τρόπο, έχει ανακαλύψει πολλά σπουδαία παιχνίδια. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους developers. Οι περισσότεροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με κάποιον δωρεάν τίτλο, διαπίστωσαν ότι οι πωλήσεις τους στο Steam και στις κονσόλες αυξήθηκαν σημαντικά. Επίσης, έφερε και δεκάδες εκατομμύρια νέους χρήστες στην πλατφόρμα μας. Όλοι επωφελούνται κι αυτό είναι υπέροχο.

Οι δηλώσεις του Sweeney συμπίπτουν αρκετά με αυτές που είχε κάνει πριν ένα περίπου χρόνο ο επικεφαλής του προγράμματος ID@Xbox, Agostino Simonetta, σχετικά με το Xbox Game Pass λέγοντας πως οι gamers ανακαλύπτουν παιχνίδια που υπό διαφορετικές συνθήκες δε θα δοκίμαζαν. Σύμφωνα με αυτόν, το 40% εκείνων που έπαιξαν το Human Fall Flat δεν είχαν παίξει ποτέ άλλοτε puzzle παιχνίδι στο Xbox.

Όπως το Netflix, έτσι και το Game Pass προσφέρει την ευκαιρία στον κόσμο να παίξει και να δοκιμάσει παιχνίδια που η πλειοψηφία δε θα αγόραζε. Είμαι σίγουρος πως το 40% εκείνων που δοκίμασαν το Human Fall Flat είναι αρκετά πρόθυμοι να πάρουν το ρίσκο και να δοκιμάσουν περισσότερα puzzle games στο μέλλον.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις εν λόγω υπηρεσίες; Συμφωνείτε με τα παραπάνω; Πείτε μας στα σχόλια.