Η Take-Two δηλώνει απογοητευμένη από το Google Stadia

«Δεν παρέδωσαν ότι υποσχέθηκαν»
30 Μαΐου 2020 13:50
Η Take-Two δηλώνει απογοητευμένη από το Google Stadia

Το Google Stadia είναι σχεδόν έξι μήνες στην αγορά (σε επιλεγμένες χώρες) προσφέροντας μια βιβλιοθήκη με τριάντα τίτλους, εκ των οποίων ένα είναι το Red Dead Redemption II. Η διανομή του παιχνιδιού όπως είναι γνωστό, ανήκει στην Take-Two, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στη βιομηχανία, η οποία στο ετήσιο συνέδριο που λαμβάνει μέρος στο Bernstein και κρίνονται στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον, δήλωσε απογοητευμένη από την πλατφόρμα της Google.

Μιλώντας ο CEO της εταιρίας Strauss Zelnick δήλωσε:

Το λανσάρισμα του Google Stadia ήταν νωχελικό. Πιστεύω ότι υποσχέθηκαν παραπάνω απ’ όσα ήταν σε θέση να προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να απογοητευτεί. Τόσο οι καταναλωτές, όσο και άνθρωποι της βιομηχανίας. Εμείς αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την Google γιατί υποθέσαμε ότι το streaming θα γίνει ευρέως κάτι κοινό.

Η Google έκανε την τεχνολογία να φαίνεται πιο εντυπωσιακή απ' ότι στην πραγματικότητα αποδείχθηκε. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ανάλογες υπηρεσίες, αρκεί το επιχειρηματικό μοντέλο να έχει νόημα. Με τον καιρό πιστεύω ότι το streaming θα δουλέψει.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για το ίδιο το streaming στα παιχνίδια:

Υπήρχε η πεποίθηση ότι το streaming θα φέρει τα πάνω κάτω και θα μεταμορφώσει τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία. Όλο αυτό βασίστηκε στην ιδέα ότι υπήρχε αρκετός κόσμος που πραγματικά έδειχνε ενδιαφέρον για τη διαδραστική ψυχαγωγία και είχε πραγματικά τη διάθεση να πληρώσει γι' αυτό, απομακρύνοντας την κονσόλα απ’ το σαλόνι του. Δεν είμαι σίγουρος ότι αληθεύει όλο αυτό.