Ο Atsushi Inaba της Platinum Games ξεκαθαρίζει τη θέση του για τις κονσόλες νέας γενιάς

«Δεν τις σνομπάρω»
29 Μαΐου 2020 14:10
Ο Atsushi Inaba της Platinum Games ξεκαθαρίζει τη θέση του για τις κονσόλες νέας γενιάς

Το 2019 ο Atsushi Inaba της Platinum Games προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του σχετικά με τις κονσόλες νέας γενιάς της Microsoft και της Sony, λέγοντας ότι δεν τον εντυπωσιάζουν κι ότι τις βλέπει ως «μια απ’ τα ίδια».

Τώρα, μιλώντας στο VGC ο Inaba έρχεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του γύρω από τις δηλώσεις που έκανε, λέγοντας ότι η αντιπαράθεση που δημιούργησαν τα σχόλιά του, έδωσαν την λανθασμένη αντίληψη ότι είναι σνομπ. Ο ίδιος διαφοροποιεί λίγο αυτά που είχε πει, τονίζοντας ότι τα Xbox Series X και PlayStation 5 θα επιτρέψουν στους developers να κάνουν περισσότερα όσο αφορά την τεχνολογία των γραφικών. Ωστόσο, μένει σταθερός στις προηγούμενες δηλώσεις του, λέγοντας πως με τα όσο έχει δει έως τώρα, το άλμα από την τωρινή στην επόμενη γενιά δεν θα φέρει δραματικές αλλαγές όπως συνέβη στη μετάβαση από παλαιότερες γενιές.

Αν φέρετε στο νου σας τη γενιά μεταξύ του Super Nintendo και του πρώτου PlayStation και το πώς πήγαμε από τo pixel art στα 3D πολύγωνα, θα δείτε ότι αυτό ήταν κάτι που κανένας δεν περίμενε. Δεν μπορούσε να το φανταστεί καν, ήταν πράγματι κάτι εντελώς καινούργιο.

Νιώθω ότι οι ανακοινώσεις που αφορούν τη νέα γενιά, τεχνολογικά είναι μια χαρά και ενδιαφέρουσες. Φυσικά σαν developer χαίρομαι που θα έχω στα χέρια μου καλύτερη τεχνολογία για να δουλέψω. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν το ένιωσα σαν ένα τεράστιο άλμα, όπως είχε συμβεί σε παλαιότερες γενιές. Όταν είδα τα χαρακτηριστικά τους είπα «Πολύ ωραία είναι, τι θα πάω να δω τώρα στο Netflix;”

Στη συνέχεια, ο Inaba τόνισε ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και ότι από τη πλευρά της βιομηχανίας, σίγουρα οι νέες κονσόλες είναι υποσχόμενες. Επίσης ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουμε δει όλες τις δυνατότητές τους αφού η Sony και Microsoft δεν έχουν αποκαλύψει τα πάντα.

Δεν έχουμε δει τα πάντα όσο αφορά τις δυνατότητές τους. Πιστέυω υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξουν ίσως και τον τρόπο που παίζουμε. Σε αυτή την περίπτωση τότε ναι, θα είναι συναρπαστικές. Δεν θέλω βέβαια να ακουστώ ότι τα ξέρω όλα κι ότι είναι βαρετές, όμως με τα όσα έχω δει μέχρι τώρα, δεν βλέπω μεγάλες εκπλήξεις.

Ο Inaba από την άλλη εκθείασε την Nintendo και το Switch λέγοντας πόσο τολμηρή σαν εταιρία και καινοτόμα είναι.

Το Switch ήταν αρκετά πρωτοποριακό σαν κονσόλα, γιατί συνδύασε το φορητό gaming με το οικιακό σε μια μόνο συσκευή. Ήταν κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν. Γκρέμισε με αυτόν τον τρόπο ένα τοίχος που πολλοί άνθρωποι δεν ήξεραν καν ότι υπήρχε.  

Εσείς πως κρίνετε τις δηλώσεις του Inaba; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε μαζί του; Πείτε μας στα σχόλια!