“Το PS5 θα είναι 100 φορές γρηγορότερο από το PS4” – Νέες επίσημες δηλώσεις της Sony

Χάρη στον Custom SSD της κονσόλας
23 Μαΐου 2020 11:16
“Το PS5 θα είναι 100 φορές γρηγορότερο από το PS4” – Νέες επίσημες δηλώσεις της Sony

Πρόσφατα η Sony πραγματοποίησε το ετήσιο corporate marketing strategy meeting της, απ΄ το οποίο προέκυψαν και οι δηλώσεις σχετικά με την παρουσίαση του line-up παιχνιδιών του PlayStation 5 σύντομα. Στο πλαίσιο αυτό ο CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, προέβη και σε δηλώσεις σχετικά με τις δυνατότητες της κονσόλας επόμενης γενιάς που ετοιμάζει η εταιρία.

Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος αναφέρθηκε στον SSD του PS5, εστιάζοντας στο εντυπωσιακό άλμα που θα επιφέρει σε σχέση με το PS4. Αναλυτικότερα, τόνισε πως το “το PS5 θα είναι 100 φορές γρηγορότερο από το PS4”. Το νούμερο προκύπτει από το πόσο πιο γρήγορα μπορεί να επεξεργαστεί και να τροφοδοτηθεί με δεδομένα η κονσόλα σε σύγκριση με τη βασική πρόταση της εταιρίας για την τρέχουσα γενιά.

Ο Yoshida δήλωσε:

Προκειμένου να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την αίσθηση του immersion στα παιχνίδια, σκοπεύουμε να βελτιώσουμε όχι μόνο την ανάλυση, αλλά και την ταχύτητα των παιχνιδιών. Για παράδειγμα, μέσω του ειδικά σχεδιασμένου SSD υψηλής ταχύτητας που έχουμε ετοιμάσει, σκοπεύουμε να καταστήσουμε δυνατές ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων που είναι περίπου 100 φορές ταχύτερες σε σύγκριση με το PS4. Συγχρόνως, οι χρόνοι φόρτωσης των παιχνιδιών θα να είναι πολύ μικρότεροι και οι παίκτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στους τεράστιους κόσμους των παιχνιδιών σχεδόν στιγμιαία.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πολλά για το PlayStation 5, πέρα από τις τεχνικές του προδιαγραφές και λεπτομέρειες για το DualSense χειριστήριό του. Αυτό ωστόσο αναμένεται να αλλάξει σύντομα, αφού όλες οι φήμες θέλουν τη Sony να αποκαλύπτει την κονσόλα της μέσα στις επόμενες εβδομάδες.