Η Nintendo προβλέπει μεγάλο πλήγμα στο άμεσο μέλλον εξαιτίας της πανδημίας 

Η τηλεργασία φέρει αρκετούς περιορισμούς

Η Nintendo προβλέπει μεγάλο πλήγμα στο άμεσο μέλλον εξαιτίας της πανδημίας

Όπως είναι γνωστό, αρκετές εταιρίες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν καταφύγει στη λύση της τηλεργασίας. Αυτό ωστόσο δεν είναι και το πιο εύκολο, γιατί φέρει αρκετούς περιορισμούς και ειδικά όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια δε διευκολύνει την ομαλή ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της αποκάλυψης των πρόσφατων οικονομικών της αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, δήλωσε πως οι developers και τα στούντιο με τα οποία συνεργάζεται αντιμετωπίζουν αρκετούς περιορισμούς εξαιτίας της τηλεργασίας. Ως εκ τούτου η εταιρία προβλέπει μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις στο άμεσο μέλλον.

Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πλήγμα στο άμεσο μέλλον, διότι υπάρχουν πράγματι σοβαροί περιορισμοί στο τι μπορεί να κάνει κάποιος δουλεύοντας από το σπίτι. Η Nintendo δεν έχει συνεργάτες και γραφεία μόνο στην Ιαπωνία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα θα είναι εκείνοι που βρίσκονται στην Αμερική και στην Ευρώπη, οι οποίοι ξεκίνησαν νωρίτερα να εργάζονται από το σπίτι. Στην Ιαπωνία η τηλεργασία ξεκίνησε αργότερα. Ως εκ τούτου, αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη, επειδή δεν είχαμε ήδη ένα απομακρυσμένο περιβάλλον ανάπτυξης.

Ο Furukawa ωστόσο τόνισε πως οι ομάδες της Nintendo αποκτούν σταδιακά την απαιτούμενη εμπειρία κι εγκλιματίζονται γρήγορα με τα νέα δεδομένα. Εξαιτίας όμως της πανδημίας, προειδοποιεί ότι τόσο οι πωλήσεις παιχνιδιών, όσο και του hardware θα μειωθούν στο μέλλον.  

Παρόλα αυτά, μέχρι αυτή την ώρα η εταιρία δεν έχει αναφέρει κάποια καθυστέρηση.

0 comment(s)