Μάλλον έρχεται buff για την Lifeline στο Apex Legends - Η Respawn απαντά

Η δημοφιλής μαχήτρια βρίσκεται υπό…εξέταση!
19 Μαΐου 2020 12:13
Μάλλον έρχεται buff για την Lifeline στο Apex Legends - Η Respawn απαντά

Η έλευση της 5ης σεζόν του Apex Legends, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε buffs και nerfs για όλους σχεδόν του ήρωες του παιχνιδιού. Όπως πάντα, η κοινότητα του τίτλου μοιράστηκε τη γνώμη της μέσω των social media και θεωρεί πως η Lifeline μετά από όλες αυτές τις αλλαγές και την προσθήκη των νέων χαρακτήρων χρειάζεται όντως ένα buff. Η Respawn έλαβε σοβαρά υπόψη το feedback των παικτών και κατέληξε πως η μαχήτρια χρειάζεται όντως μία βελτίωση, όμως αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο γιατί ακόμη και μια μικρή αλλαγή μπορεί να αλλάξει δραματική την ισορροπία του παιχνιδιού.

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την Lifeline και τα buffs που μπορεί να δεχθεί, αλλά αφήστε με να επεκταθώ λίγο: Η Lifeline είναι σε ένα δύσκολο σημείο. Παρά τους ισχυρισμούς πως χρειάζεται επειγόντως ένα buff, τα δεδομένα μας δείχνουν πως συνεχίζει να βρίσκεται στην Top Tier θέση σε πολλές κατηγορίες, όπως pick rate, win rate, KDR. Έτσι, από αυτή την οπτική δεν χρειάζεται κάποιο buff.

Η ομάδα, λοιπόν, προσπαθεί να σκεφτεί ένα τρόπο έτσι ώστε η χαρακτήρας να καταφέρει να λάμψει και πάλι, αλλά να συνεχίσει να είναι ισορροπημένη.

Αυτό που ψάχνουμε είναι ένα Sidegrade. Θέλουμε να είναι διαφορετική από τους υπόλοιπους Legends, χωρίς να προσθέσουμε περισσότερη δύναμη. Αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση είναι πολύ δυσκολότερη από το να ανεβάζουμε απλά τα νούμερα ή να προσθέσουμε απλά μία νέα ικανότητα.

Τέλος, η ομάδα έκλεισε λέγοντας πως “συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε αυτό, αλλά καλώς ή κακώς είναι ένα αρκετά δύσκολο πρόβλημα για αυτό θέλει από τους παίκτες να είναι υπομονετικοί”. Με τα παραπάνω βλέπουμε πως η ομάδα έχει όντως στα σχέδιά της να βελτιώσει την Lifeline, απλά δεν έχει βρει ακόμη τον κατάλληλο τρόπο.