Παίκτης έφτιαξε μέρος του tech demo του PlayStation 5 στο Dreams (ΒΙΝΤΕΟ)

Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό
18 Μαΐου 2020 09:00
Παίκτης έφτιαξε μέρος του tech demo του PlayStation 5 στο Dreams (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναμφίβολα, το tech demo που παρουσίασε την Unreal Engine 5 να τρέχει στο PlayStation 5 ήταν αν μη τη άλλο εντυπωσιακό, προσφέροντας μια πρώτη ματιά στις δυνατότητες της νέας μηχανής γραφικών της Epic, αλλά και μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητες των κονσολών επόμενης γενιάς γενικότερα.

Ωστόσο, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η δουλειά ενός Δανού παίκτη, ο οποίος θέλησε να αναπαραστήσει το εν λόγω tech demo στη δημιουργική πλατφόρμα της Media Molecule, Dreams. Ο Martin Nebelong, όπως ονομάζεται, κατάφερε μέσα σε δυο περίπου ώρες να φτιάξει την πρώτη σκηνή που βλέπουμε στο tech demo και δήλωσε:

Όταν είδα το demo της Unreal Engine 5 ένιωσα ότι ήθελα να δοκιμάσω να κάνω κάτι κι εγώ, όντας εμπνευσμένος. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την πιστότητα της UE5 και το τι μπορεί να σημαίνουν οι πιθανότητες των σχεδόν απεριόριστων πολυγώνων που προσφέρει. Αυτό που κατάφερε η Epic είναι πραγματικά απίθανο.

Η δημιουργία, βέβαια, του Nebelong μπορεί να μην είναι ακριβώς πιστή, εφόσον απουσιάζει η χαρακτήρας που είδαμε στο demo και επικεντρώνεται σε μια περιοχή, όμως αυτό δεν παύει να την κάνει εξίσου εντυπωσιακή αν αναλογιστούμε το πόσο σύντομα δημιουργήθηκε και τους περιορισμούς που αντιμετώπισε ο παίκτης. Δείτε τη δημιουργία του στον player που ακολουθεί.