Δραστικά μέτρα για τους cheaters στο Warzone - Θα χρειάζεται SMS για να παίξετε

Σκούρα τα πράγματα για τους πιο «άτακτους» παίκτες
13 Μαΐου 2020 18:42
Δραστικά μέτρα για τους cheaters στο Warzone - Θα χρειάζεται SMS για να παίξετε

Εδώ και λίγο καιρό η Infinity Ward κυκλοφόρησε το Call of Duty: Warzone, το δικό της δωρεάν battle royale παιχνίδι. Ενώ ο τίτλος σημειώνει μία θαυμάσια εμπορική πορεία, δυστυχώς το θέμα με τους «άτακτους» παίκτες ακόμα δεν έχει επιλυθεί. Συγκεκριμένα, η κοινότητα ταλαιπωρείται από πολλούς cheaters που προτιμούν να παίζουν και να κερδίζουν με άδικους τρόπους παρά με τις δικές τους ικανότητες. Η PC έκδοση του παιχνιδιού είναι αυτή που φιλοξενεί τους περισσότερους τέτοιους παίκτες, με αποτέλεσμα τα νεύρα αλλά και η απογοήτευση των υπόλοιπων κανονικών παικτών να μεγαλώνει.

Η εταιρία στο παρελθόν προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα και η προσέγγισή της ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Η ομάδα προσπαθούσε να εντοπίσει τους cheaters και να τους τοποθετεί στα ίδια matches. Τώρα, η Infinity Ward παίρνει ακόμη πιο αυστηρή στάση όσον αφορά την PC έκδοση του παιχνιδιού και ενεργοποιεί το two-step verification.

Επειδή μετά το πρώτο ban οι cheaters ξεκίνησαν να δημιουργούν νέους λογαριασμούς μιας και το παιχνίδι είναι free-to-play, τώρα, με το two-step SMS authentication θα πρέπει να επιβεβαιώνουν αυτούς τους νέους λογαριασμούς μέσω του αριθμού τους στο κινητό τους τηλέφωνο.

Τώρα, αν το πρόβλημα καταφέρει με αυτή την λύση να εξαλειφθεί κανείς δεν το γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί την αδικία και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να την αφήσει ατιμώρητη.