Το Gravity Well είναι το νέο στούντιο από πρώην εργαζόμενους της Respawn

Στόχος τους το ρίσκο και ο πειραματισμός
13 Μαΐου 2020 13:00
Το Gravity Well είναι το νέο στούντιο από πρώην εργαζόμενους της  Respawn

Το Gravity Well είναι ένα νέο στούντιο, το οποίο δημιουργήθηκε από πρώην εργαζόμενους της Respawn Entertainment. Συγκεκριμένα ο Drew McCoy και ο Jon Shiring ίδρυσαν το νέο στούντιο εν μέσω καραντίνας, η οποία τους έδωσε μια διαφορετική προοπτική που αφορά την εργασία από το σπίτι, αφού κύριος στόχος για το προσωπικό που θα προσλάβουν, θα είναι η τηλεργασία. Οι δυο βετεράνοι μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία, πως όταν ένα στούντιο αποτελείται από λίγα άτομα (80-85 το μέγιστο), τότε υπάρχει ουσιαστικότερη επικοινωνία και αποτελεσματικότερη διαχείριση για καλύτερα αποτελέσματα.

Στόχος του Gravity Well είναι η δημιουργία ΑΑΑ παιχνιδιών για τις κονσόλες επόμενης γενιάς και το PC. Ο μικρός αριθμός εργαζομένων, όπως αναφέρουν οι ιδρυτές, προσφέρει έφορο έδαφος για ρίσκο και πειραματισμούς. Ο McCoy επίσης τονίζει πως είναι πολύ σημαντικές οι συνθήκες στον εργασιακό χώρο. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Η υγεία της ομάδας μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για εμάς. Αυτό σημαίνει πως έχουμε anti-crunch πολιτική. Όλοι στο Gravity Well επιθυμούμε να είναι δημιουργικά ελεύθεροι. Όταν κάποιος άλλος παίρνει όλες τις αποφάσεις, η εργασία δεν είναι διασκεδαστική και συνεπώς το τελικό προϊόν δεν είναι τόσο καλό.

Με τη σειρά του ο Shiring δήλωσε:

Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με το χαμηλό επίπεδο ρίσκου που επικρατεί στις εταιρίες στις μέρες μας. Με το Gravity Well θέλουμε να εξερευνήσουμε νέες τολμηρές ιδέες αποκλειστικά στο next-gen hardware και στο PC.

Περισσότερα για τα σχέδια της ομάδας αναμένεται να μάθουμε εν καιρώ.