Η Microsoft εξαγόρασε το Minecraft λόγω του HoloLens

Είναι ο τέλειος τίτλος για την συσκευή, σύμφωνα με τον Nadella
02 Μαΐου 2015 15:00
Η Microsoft εξαγόρασε το Minecraft λόγω του HoloLens

Η Microsoft εξέπληξε πολλούς όταν ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την Mojang, κατασκευάστρια του δημοφιλούς παιχνιδιού Minecraft αντί του ποσού των $ 2.500.000.000. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα μπορούσε να πετύχει μια εταιρία λογισμικού με αυτή την κίνηση, αλλά η Microsoft είχε κάτι άλλο στο οπλοστάσιό της, που ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι: το HoloLens.

Ο Satya Nadella, CEO της Microsoft, δήλωσε σε συνέντευξη του στους New York Times: “Ας έχουμε ένα παιχνίδι, που στην πραγματικότητα θα μας βοηθήσει ουσιαστικά να αλλάξουμε νέες κατηγορίες. Το HoloLens ήταν από τότε υπό ανάπτυξη και το γνωρίζαμε.”

Προφανώς, η Microsoft δεν είναι καινούργια στο gaming, αλλά με τους αντιπάλους της να μετακινούνται σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως η εικονική πραγματικότητα, η εταιρεία έχει λάβει μια διαφορετική προσέγγιση με το HoloLens. Άλλες VR συσκευές όπως το Oculus Rift, της HTC και το Samsung Vive Gear VR δουλεύουν με το να ξεγελούν τα μάτια σας, αλλά η Microsoft ελπίζει ότι τα ολογράμματα ή πιο συγκεκριμένα η επαυξημένη πραγματικότητα, θα εντυπωσιάσει τους καταναλωτές, με το να προβάλλει ψηφιακά αντικείμενα στον πραγματικό χώρο. Το HoloLens έχει ήδη λάβει μεγάλη δημοσιότητα, με τον Nadella να τοποθετείται λέγοντας:

"Δεν θέλω να γίνει overhype όπως το Google Glass και να πω ότι αυτό είναι το επόμενο. Θέλω να είμαστε ειλικρινείς για το τι είναι."

Tags: