Τα PlayStation Studios είναι γεγονός και αυτό είναι το ολοκαίνουργιο opening βίντεο

Αλλαγές στη Sony εν όψει της άφιξης του PlayStation 5
12 Μαΐου 2020 17:13
Τα PlayStation Studios είναι γεγονός και αυτό είναι το ολοκαίνουργιο opening βίντεο

Η κυκλοφορία του PlayStation 5 πλησιάζει και έτσι οι διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές στη Sony συνεχίζονται. Σήμερα η εταιρία ανακοίνωσε τα PlayStation Studios, μια νέα “ομπρέλα” που κάτω της θα φιλοξενεί όλες τις first-party ομάδες και τα παιχνίδια τους. Το εν λόγω brand θα κάνει το ντεμπούτο του αργότερα μέσα στο έτος με το PS5 και θα χρησιμοποιείται μόνο για τα παιχνίδια που αναπτύσσει ή διαχειρίζεται η ίδια η Sony.

Το logo των PlayStation Studios θα εμφανίζεται στο marketing υλικό των παιχνιδιών, στα εξώφυλλα και πάνω στους retail δίσκους και είναι το εξής:

Πέρα από το λογότυπο, η ομάδα του PlayStation δημιούργησε και ένα νέο opening βίντεο, το οποίο θα εμφανίζεται κάθε φορά που ξεκινάτε ένα παιχνίδι της εταιρίας. Στο βίντεο βλέπουμε να φιγουράρουν χαρακτήρες από λατρεμένα αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation, όπως τα Uncharted, LittleBigPlanet, God of War, Ratchet & Clank, Horizon: Zero Dawn και The Last of Us. Δείτε το μέσα από τον player που ακολουθεί.

Για την ιστορία, μέχρι τώρα η Sony αναφερόταν στο σύνολο των first-party ομάδων της απλά ως Worldwide Studios. Σχετικά με την αλλαγή, ο senior vice president και head of global marketing της Sony Interactive Entertainment, Eric Lempel, δήλωσε:

Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτό. Τα τελευταία χρόνια - ίσως και την τελευταία δεκαετία - η ισχύς των τίτλων που βγαίνουν από τα στούντιό μας ήταν μεγαλύτερη από ποτέ. Σκεφτόμασταν πώς να ενώνουμε όλα αυτά τα υπέροχα παιχνίδια με ένα brand και πραγματικά σκοπός μας είναι να κάνουμε τον καταναλωτή να καταλάβει ότι όταν βλέπει αυτό το όνομα πρέπει να είναι έτοιμος για μια ποιητική, καινοτόμα και με βάθος εμπειρία, όπως έχουν συνηθίσει με τα παιχνίδια που προέρχονται από το PlayStation. Έτσι καταλήξαμε στα PlayStation Studios.

Το νέο αυτό branding δεν θα προλάβει τα The Last of Us Part II και Ghost of Tsushima, ούτε το ντεμπούτο του Horizon Zero Dawn στο PC.