Η Remedy γιορτάζει την επέτειο δέκα χρόνων του Alan Wake

Και όχι, δε σκοπέυει να ανακοινώσει κάτι
11 Μαΐου 2020 09:05
Η Remedy γιορτάζει την επέτειο δέκα χρόνων του Alan Wake

Το Alan Wake κυκλοφόρησε στις 14 Μαΐου του 2010 για το Xbox 360, πράγμα που σημαίνει πως σε λίγες μέρες από τώρα γιορτάζει τα δέκα του χρόνια. Η Remedy αναγνώρισε την μεγάλη επέτειο και μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα ειδικό live stream και άλλες εκπλήξεις.

Φυσικά, πρόκειται για μια σειρά που έχει πραγματικά φανατικούς υποστηρικτές, οπότε η Remedy φρόντισε από τώρα να θέσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, επισημαίνοντας πως δεν έχει κάτι νέο για να ανακοινώσει. Όπως φαίνεται θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο για το πολυπόθητο sequel!

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό tweet της ανακοίνωσης.

Για την ιστορία, μετά την αρχική του κυκλοφορία στο Xbox 360, το Alan Wake έφτασε και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις αρχές του 2012. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το Alan Wake's American Nightmare, ένας μικρότερης κλίμακας project για το Xbox Live Arcade. Παρόλο που ο τίτλος θεωρείται πλέον cult classic, οι αρχικές του πωλήσεις δεν ήταν εντυπωσιακές, αφού μέσα στον πρώτο του χρόνο πούλησε περίπου 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

Εν τέλει, το sequel που ετοίμαζε η Remedy, αφού πρώτα πέρασε από «σαράντα κύματα», τελικά ακυρώθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως βάση για το Quantum Break του Xbox One. Στην πορεία η συνεργασία της φιλανδικής ομάδας με την Microsoft σταμάτησε εντελώς, με τον αμερικανικό κολοσσό να παραχωρεί τα δικαιώματα του IP στους δημιουργούς του μερικά χρόνια μετά.