Ο θρυλικός Akira Yamaoka επιστρέφει στο νέο παιχνίδι των δημιουργών του Layers of Fear

Πρώτα πλάνα από το Medium στο Xbox Series X
07 Μαΐου 2020 18:57
Ο θρυλικός Akira Yamaoka επιστρέφει στο νέο παιχνίδι των δημιουργών του Layers of Fear

Η Microsoft υποσχέθηκε πως μέσω του Inside Xbox σόου της θα δούμε περισσότερα πλάνα από την δουλειά των third-party ομάδων ανάπτυξης που ετοιμάζουν παιχνίδια για το Xbox Series X, ενώ μεγάλη αγωνία επικράτησε και για τις εκπλήξεις που μας ετοίμαζε η εταιρία. Μία από αυτές τις εκπλήξεις, λοιπόν, είναι το The Medium. Αυτό είναι ένα ψυχολογικό horror παιχνίδι επόμενης γενιάς από την Bloober Team του Layers of Fear. Σκοπός του παιχνιδιού είναι «βυθίσει» τον θεατή σε μία ατελείωτη παράνοια, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της Marianne, μιας μέντιουμ που στοιχειώνεται από εφιαλτικά οράματα και καθημερινά ζει την ζωή της ανάμεσα σε δύο κόσμους: τον φυσικό και τον παραφυσικό.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εκέι, αφού η ομάδα ανάπτυξης μοιράστηκε και κάτι που θα κάνει τους fans του διάσημου franchise Silent Hill ιδαίτερα χαρούμενους. Συγκεκριμένα, το soundtrack του The Medium συνθέτει ο θρυλικός Akira Yamaoka των Silent Hill μαζί με τον Arkadiusz Reikowski. Η ομάδα επέλεξε τον Yamaoka –πέρα από την εξαιρετική δουλειά στα Silent Hill- επειδή η μουσική του μπορεί να δώσει αυτό το βαρύ αλλά συνάμα και ψυχοφθόρο ύφος που αρμόζει σε ένα ψυχολογικό horror παιχνίδι. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως μία από τις βασικές πηγές έμπνευσης του τίτλου είναι το Silent Hill 2, το οποίο θεωρείται μέχρι και σήμερα ένα από τα καλύτερα horror παιχνίδια όλων των εποχών.

Περισσότερα για το παιχνίδι, όπως για παράδειγμα η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έγιναν γνωστά. Ωστόσο, η ομάδα έκλεισε λέγοντας πως το παιχνίδι είναι “τέλειο για το Xbox Series X” και πως θα μοιραστεί ακόμη περισσότερες εκπλήξεις για αυτό μέσα στους επόμενους μήνες.