Ανακαλύφθηκε gameplay βίντεο από το Prince of Persia του 2012 που ακυρώθηκε

Γνωρίστε το Prince of Persia Redemption
07 Μαΐου 2020 12:24
Ανακαλύφθηκε gameplay βίντεο από το Prince of Persia του 2012 που ακυρώθηκε

Το ταξίδι στο χρόνο σίγουρα δεν είναι μια άγνωστη θεματολογία για τους λάτρεις του Prince of Persia. Κάτι σχετικό συνέβη χτες, αφού οι παρατηρητικοί χρήστες του gaming forum ResetEra μας ταξίδεψαν στο 2012. Συγκεκριμένα, το YouTube κανάλι PositiveLauncher είχε αναρτήσει από το 2012 ένα gameplay βίντεο από το Prince of Persia Redemption, το επόμενο κεφάλαιο της λατρεμένης σειράς που βρισκόταν υπό ανάπτυξη πριν μερικά χρόνια και τελικά ακυρώθηκε.

Το πως το βίντεο αυτό ήταν αναρτημένο από το 2012 στο YouTube και δεν το παρατήρησε σχεδόν κανείς παραμένει μυστήριο. Τώρα ίσως να αναρωτιέστε πως γνωρίζουμε ότι το βίντεο είναι αληθινό; Αρχικά φαίνεται να είναι κάτι αρκετά σύνθετο για να δημιουργηθεί από έναν απλό fan. Ωστόσο, το στοιχείο που έρχεται να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του βίντεο είναι το σχόλιο του Marc-Andre Belleau. Πρόκειται για ένα Assistant Technical Director της Ubisoft, ο οποίος πριν δύο χρόνια ήταν μέσα στους λίγους που είχαν ανακαλύψει το βίντεο και σχολίασε διακριτικά: “Που το βρήκες αυτό;”.

Προφανώς ο Belleau, όντας υπάλληλος της Ubisoft, γνώριζε για το ακυρωθέν project και ήθελε απλά να μάθει πως διέρρευσε το βίντεο, χωρίς να γνωρίζει ότι χρόνια μετά το σχόλιό του θα ήταν η βασική απόδειξη για τη γνησιότητα της διαρροής. Μπορείτε να δείτε και εσείς το εν λόγω βίντεο παρακάτω.

Για την ιστορία το τελευταίο Prince of Persia κυκλοφόρησε το 2010 και ήταν το The Forgotten Sands. Αν το Redemption ήταν προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί το 2012, μάλλον θα ήταν ένα από τα τελευταία παιχνίδια των PS3 και Xbox 360 ή cross-gen κυκλοφορία για την τρέχουσα γενιά. Εν τέλει, η σειρά παραμένει στον πάγο εδώ και δέκα χρόνια, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι ακυρώθηκε. Η Ubisoft ωστόσο φαίνεται πως ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή της, αν λάβουμε υπόψη τις τελευταίες φήμες και εικασίες. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα επί του θέματος πατώντας εδώ.