Το Xbox Series X θα προλάβει το 2020 – Άγνωστο όμως αν ο ιός θα επηρεάσει τα παιχνίδια

Νέες δηλώσεις από τον Phil Spencer
02 Μαΐου 2020 19:49
Το Xbox Series X θα προλάβει το 2020 – Άγνωστο όμως αν ο ιός θα επηρεάσει τα παιχνίδια

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως το Xbox κατέγραψε στατιστικά ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο, με το Xbox Game Pass να φτάνει τους 10 εκατομμύρια συνδρομητές. Στο πλαίσιο αυτό, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC προσκάλεσε τον επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, για μια συνέντευξη.

Πέρα από τα οικονομικά της εταιρίας, ο Phil μίλησε και για το Xbox Series X. Για άλλη μια φορά ο Phil διαβεβαίωσε τους gamers πως το Xbox Series X θα προλάβει το 2020. Παρά τις πολλές αναπάντεχες συνέπειες του κορωνοϊού, η Microsoft βρίσκεται περίπου στο σημείο που εκτιμήσουμε πως θα ήταν και πριν την πανδημία. Η κατασκευή και η διανομή των κονσολών δε δείχνει να έχει επηρεαστεί προς το παρόν σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Βέβαια, η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική όσον αφορά τα παιχνίδια. Ο Spencer τόνισε ότι η ασφάλεια και η υγεία των ομάδων έχει πρώτη προτεραιότητα για τη Microsoft και έτσι η εταιρία δε σκοπεύει να πιέσει την κατάσταση αν κάποιο project δεν είναι έτοιμο. Αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες λειτουργούν εξ’  αποστάσεως, πράγμα που σημαίνει και μειωμένη παραγωγικότητα. Επομένως, δεν είναι ακόμη βέβαιο το αν θα υπάρξουν ή όχι καθυστερήσεις για τους launch τίτλους του Series X.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Spencer.

Όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στην 343 Industries, η οποία καλείται να παραδώσει το μεγάλο launch τίτλο της κονσόλας, το Halo Infinite, χωρίς να είναι ακόμη βέβαιο το αν θα τα καταφέρει.

Το τι ακριβώς συμβαίνει με τα first-party στούντιο της Microsoft θα το μάθουμε το καλοκαίρι. Για την ώρα η Microsoft ετοιμάζει ένα ειδικό event για τα third-party παιχνίδια των συνεργατών της, τα οποία και θα δούμε στις 7 Μαΐου.