Το Summer Game Fest είναι ο αντικαταστάτης της E3 δια χειρός Geoff Keighley

Και ξεκινά την επόμενη εβδομάδα με το σόου του Xbox
01 Μαΐου 2020 19:38
Το Summer Game Fest είναι ο αντικαταστάτης της E3 δια χειρός Geoff Keighley

Ο διοργανωτής των The Game Awards, Geoff Keighley, μόλις ανακοίνωσε το Summer Game Fest. Πρόκειται για μια τετράμηνη περίοδο γεμάτη από events με gaming ειδήσεις και ανακοινώσεις από τους μεγαλύτερους publishers του χώρου που καλύπτει την περίοδο από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο.

Το φεστιβάλ αποτελεί αντικαταστάτη για την Electronic Entertainment Expo (E3) που φέτος έχει ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η διοργάνωση  θα έχει ένα online κεντρικό hub για όλες τις ανακοινώσεις που θα λάβουν χώρα. Την αυλαία θα ανοίξει η Microsoft με το ειδικό Inside Xbox σόου που έχει δρομολογήσει για τις 7 Μαΐου, στα πλαίσια του όποιου θα δούμε τα πρώτα gameplay πλάνα από third-party παιχνίδια του Xbox Series X. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την μεγάλη κλιμάκωση να είναι το σόου του ίδιου του Keighley για την πλέον ψηφιακή Gamescom.

Μεταξύ άλλων στο Summer Game Fest θα συμμετέχουν οι 2K, Activision Publishing, Bandai Namco Entertainment, Bethesda, Blizzard Entertainment, Bungie, CD Projekt Red, Digital Extremes, Electronic Arts, Microsoft, Private Division, Riot Games, Sony Interactive Entertainment, Steam, Square Enix και Warner Bros. Interactive Entertainment.

Ναι, καλά διαβάσετε, στην λίστα περιλαμβάνεται και η Sony, η οποία ήδη από πέρυσι είχε εγκαταλείψει την E3. Η ομάδα του PlayStation θα δρομολογήσει τις δικές της ανακοινώσεις εντός του Summer Game Fest.

Ο Geoff Keighley δήλωσε:

Η E3 ήταν μια μόνο εβδομάδα. Αλλά, τώρα που τα πράγματα είναι ψηφιακά, μπορούμε να διοργανώσουμε όλα τα gaming event σε μια σεζόν από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο. Είδα πως όλες οι gaming εταιρίες απομακρύνονταν από την E3, αλλά όλοι ήθελαν και ένα πλαίσιο που θα ένωνε τη βιομηχανία. Ένιωσα αυτή την ανάγκη, μου ήρθε αυτή η ιδέα και μετά μίλησα με όλους. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να δείξουμε στους fans τι γίνεται.

Πατώντας εδώ θα βρείτε την ψηφιακή πλατφόρμα της διοργάνωσης, ενώ για όλες τις ανακοινώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα διάφορα events της, μείνετε φυσικά συντονισμένοι στους Unboxholics.