Φήμη: To Horizon Zero Dawn θα γίνει τριλογία - Το επόμενο στο PS5

Ενώ μάλλον θα έχει co-op χαρακτηριστικά
25 Απριλίου 2020 16:34
Φήμη: To Horizon Zero Dawn θα γίνει τριλογία - Το επόμενο στο PS5

Όπως όλα δείχνουν, η Sony και τα στούνιό της εργάζονται πυρετωδώς για να φέρουν στην αγορά το PlayStation 5 μαζί με μια πληθώρα αποκλειστικών τίτλων. Τώρα, το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο VGC έρχεται να αποκαλύψει τις πρώτες πληροφορίες για ένα από αυτά τα παιχνίδια του PlayStation 5.

Αναλυτικότερα, πολλαπλές πηγές επιβεβαίωσαν στο μέσο πως η Sony έδωσε το πράσινο φως στην Guerrilla Games, όσον αφορά τα φιλόδοξα σχέδια που είχε για το Horizon. Το στούντιο επισημαίνεται πως ήθελε εξ αρχής να ετοιμάσει μια τριλογία παιχνιδιών και έτσι είχε δομήσει το σενάριο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τρία παιχνίδι. Ωστόσο, η Sony έδωσε την τελική επιβεβαίωση μετά την εμπορική επιτυχία του πρώτου τίτλου. Για την ιστορία, το Horizon Zero Dawn κυκλοφόρησε το 2017 αποσπώντας πολλαπλά βραβεία και ξεπερνώντας τις δέκα εκατομμύρια πωλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα τώρα όσον αφορά το sequel, η Guerrilla ξεκίνησε να δουλεύει σε αυτό αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου. Αρχικά τα σχέδια ήθελαν το Horizon Zero Dawn 2 να κυκλοφορεί στο PlayStation 4. Ωστόσο, αυτό έχει αλλάξει και η ανάπτυξη του τίτλου πλέον αφορά την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony, το PlayStation 5.

Οι πηγές του μέσου αναφέρουν επίσης πως το Horzion Zero Dawn 2 θα είναι ‘γιγαντιαίας’ κλίμακας. Το παιχνίδι αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερο κόσμο και ακόμη περισσότερη ελευθερία εξερεύνησης. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι φήμες θέλουν το sequel να έχει και co-op χαρακτηριστικά. Δεν ξεκαθαρίζεται αν οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν μαζί την ιστορία ή αν η Guerrilla ετοιμάζει κάποιο άλλο ξεχωριστό mode.

Αυτό βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα παράξενο. Πριν κυκλοφορήσει το πρώτο παιχνίδι είχαν διαρρεύσει concept art εικόνες που έδειχναν πολλούς παίκτες να παλεύουν μαζί ενάντια σε έναν δεινόσαυρο. Το co-op είναι ένα χαρακτηριστικό που ήθελε εξ’ αρχής να ενσωματώσει η ομάδα ανάπτυξης, αλλά τα πλάνα αυτά άλλαξαν καθώς το στούντιο αποφάσισε να εστιάσει την προσοχή του σε άλλους τομείς. Το VGC τονίζει ότι τα στελέχη του PlayStation είναι το ίδιο θετικά όσον αφορά τη συμπερίληψη co-op.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως όλα τα παραπάνω είναι απλώς φήμες. Αν και το sequel είναι σχεδόν βέβαιο πως έρχεται, η Sony δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση.

Το αρχικό Horizon Zero Dawn είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για το PlayStation 4 και μέσα στο καλοκαίρι θα καταφθάσει και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.