Η Selena Gomez μηνύει mobile game γιατί ισχυρίζεται ότι έκλεψε την εμφάνισή της

Ακολουθώντας τα χνάρια της Lindsay Lohan
16 Απριλίου 2020 15:12
Η Selena Gomez μηνύει mobile game γιατί ισχυρίζεται ότι έκλεψε την εμφάνισή της

Στο δρόμο των μηνύσεων που χάραξε πριν έξι χρόνια η Lindsay Lohan με τη Rockstar και το GTA V, φαίνεται να βαδίζει και η γνωστή ηθοποιός-τραγουδίστρια Selena Gomez, η οποία μήνησε κινεζική εταιρία mobile παιχνιδιών, ζητώντας το ποσό των $10 εκατομμυρίων ως αποζημίωση.

Το παιχνίδι προέρχεται από την Guangzhou Feidong Software Technology Co. και την MutantBox Interactive Limited και ονομάζεται Clothes Forever – Styling. Το concept αν αναρωτιέστε του παιχνιδιού θέλει τον παίκτη να πηγαίνει για ψώνια με διάφορους celebrities όπως οι Kardashian, Gigi, Beyonce, Taylor και άλλοι, οι οποίοι μάλιστα ζητούν στιλιστικές οδηγίες.

Η Gomez υποστηρίζει πως ένας από τους διάσημους χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι πασιφανές πως είναι σχεδιασμένος πάνω της κι ότι εκείνη ποτέ δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για κάτι τέτοιο. Η αγωγή συγκεκριμένα αναφέρει το εξής:

Οι κατηγορούμενοι δεν συμβουλευτήκαν ούτε πληροφόρησαν την κυρία Gomez σχετικά με τη χρήση οποιουδήποτε δικαιώματος δημοσιότητας σε σχέση με το παιχνίδι. Ακόμα κι αν την προσέγγιζαν όμως, δεν θα είχε δώσει ποτέ τη συγκατάθεσή της σε ένα παιχνίδι που προφανώς βασίζεται στην ανούσια πρακτική να προσελκύσει τους χρήστες κάνοντας αγορές εντός του με ποσά που φτάνουν μέχρι τα $99.99 για τη χρηματοδότηση φανταστικών δαπανών και ξεκλείδωμα λειτουργιών.

Οι developers του παιχνιδιού προς το παρόν δεν έχουν σχολιάσει κάτι.