Αποκαλύφθηκαν πολλές νέες πληροφορίες για την ιστορία και το gameplay του Ghost of Tsushima

Μέσω του Official PlayStation Magazine
14 Απριλίου 2020 08:50
Αποκαλύφθηκαν πολλές νέες πληροφορίες για την ιστορία και το gameplay του Ghost of Tsushima

Εν αναμονή του Ghost of Tsushima, το Official PlayStation Magazine έφερε στα φώτα της δημοσιότητας αρκετές «ζουμερές» λεπτομέρειες σχετικά με το παιχνίδι, μέσω ενός νέου άρθρου. Το Ghost of Tsushima ακολουθεί την ιστορία του Jin Sakai, ενός σαμουράι που έχει μάθει να πολεμά με τιμή. Ωστόσο, η εισβολή τον Μογγόλων στο νησί Tsushima δεν του αφήνει επιλογή, παρά να κρυφτεί στις σκιές, να γίνει «φάντασμα» και να κυνηγήσει τους πολυάριθμους εισβολείς παίρνοντας πίσω το σπίτι και την πατρίδα του.

Κύριος στόχος θα είναι ο αρχηγός τους με το όνομα Khotun Khan. Στην προσπάθειά του όμως αυτή, θα μάθει νέες ninja ικανότητες, αλλά και άλλους τρόπους που θα κινηθεί εναντίων τους. Συνέπεια αυτών, θα γίνει ο νούμερο ένα καταζητούμενος. Το νησί Tsushima θα διαθέτει ένα τεράστιο και πλούσιο περιβάλλον, στο οποίο ο παίκτης θα χρειαστεί να πλοηγηθεί βασιζόμενος στη γνώση που θα αποκομίσει παίζοντας, χωρίς hints ή κάποιο waypoint system.

Οι Μογγόλοι -όταν ο παίκτης πάρει τον έλεγχο- θα έχουν στήσει αρκετές κατασκηνώσεις και κάστρα, στα οποία οι παίκτες θα έχουν πλήρη ελευθερία ως προς τον τρόπο που θα κινηθούν. Αν θα επιτεθούν δηλαδή ή αν θα το "βάλουν στα πόδια". Θα μπορούν να εμπλακούν σε μάχη ως σαμουράι ή σιωπηλά με stealth στρατηγική επιστρατεύοντας τις ninja ικανότητές τους. Αν επίσης επιθυμούν περισσότερες επιλογές, θα έχουν στο inventory τους διάφορα εφόδια-εργαλεία, όπως grappling hook, sticky bombs και fire arrows.    

Με την πρόοδο, ο Jin θα έχει στο πλευρό του νέους συμμάχους και φίλους. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως όλοι θα συμφωνούν με τις τακτικές του ή ότι όλοι θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού φίλοι του. Από τη στιγμή που θα επιλέξει να πολεμήσει ως Ghost, κάποιοι χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του θείου του Shimura, ο οποίος είναι παράλληλα και άρχοντας του νησιού, δε θα είναι χαρούμενος με το μονοπάτι που διάλεξε…

Όσο αφορά τον οπτικό τομέα η Sucker Punch έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να σχεδιάσει ένα μινιμαλιστικό αισθητικά κόσμο με υπέροχα cut-scenes, που στόχο έχουν να εντυπωσιάσουν τους παίκτες. Τέλος το Official PlayStation Magazine κλείνει το άρθρο τού περιγράφοντας το Ghost of Tsushima ως ένα παιχνίδι με μουντή ατμόσφαιρα και μάλιστα με την καλύτερη δυνατή έννοια του όρου.

Το Ghost of Tsushima με τα μέχρι τώρα δεδομένα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Ιουνίου για το PlayStation 4.