Φήμη: Έρχεται remake για το Resident Evil 4 – Έδωσε το πράσινο φως η Capcom

Αναμένεται το 2022
13 Απριλίου 2020 09:28
Φήμη: Έρχεται remake για το Resident Evil 4 – Έδωσε το πράσινο φως η Capcom

Πριν μερικές μέρες σας ενημερώσαμε για την επίσημη έρευνα της Capcom, η οποία ρωτούσε τους fans της σειράς Resident αν θέλουν περισσότερα remakes. Αναμενόμενα η κίνηση αυτή φούντωσε τις εικασίες και τώρα λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει και το δημοσιογραφικό μέσο Video Games Chronicle.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του VGC επικαλείται πολλαπλές πηγές και επισημαίνει πως το remake του Resident Evil 4 πήρε το πράσινο φως και πλέον βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Το project έχει αναλάβει η νεοσύστατη ομάδα ανάπτυξης M-Two, την οποία ηγείται ο πρώην επικεφαλής της PlatinumGames, Tatsuya Minami, και η οποία απαρτίζεται κυρίως από πρώην developers της Platinum και της Capcom. Το στούντιο ετοιμάζεται για το project από το 2018.

Όπως και με το πρόσφατο Resident Evil 3 το οποίο είχε αναλάβει η Red Works, πρόκειται για ένα project μεγάλης κλίμακας και έτσι τόσο οι εσωτερικές ομάδες της Capcom όσο και άλλα εξωτερικά στούντιο θα βοηθήσουν την ανάπτυξη.

Το remake έχει την ευλογία του αρχικού δημιουργού του παιχνιδιού, Shinji Mikami. Η Capcom του πρότεινε να αναλάβει το remake ο ίδιος του, αλλά ο λατρεμένος από την κοινότητα δημιουργός αρνήθηκε, παραχωρώντας ωστόσο μερικές συμβουλές για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το project. Ο Mikami αυτή τη στιγμή ετοιμάζει το GhostWire: Tokyo σε συνεργασία με τη Bethesda.

Η M-Two είχε βοηθήσει στην ανάπτυξη του Resident Evil 3 όσο ετοιμαζόταν για το βασικό της project. Το reimaging του Resident Evil 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022, με το Resident Evil 8 να κυκλοφορεί το 2021.

Για την ιστορία, το Resident Evil 4 είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι της Capcom όσον αφορά την αποδοχή από τους κριτικούς, με μέσο όρο 96/100. Από μια αξιοσημείωτη μερίδα παικτών θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Ο τίτλος κυκλοφόρησε αρχικά για το GameCube και έφτασε λίγο αργότερα και στο PS2, καθώς και στο Wii το 2007. Το 2011 είδαμε ένα HD remaster για τα PS3, Xbox 360 και PC, ενώ ο τίτλος έφτασε και στο Xbox One και το PS4 το 2016. Το 2019 ήρθε και στο Nintendo Switch. Η Capcom έχει κάνει τόσα ports που έχει φέρει το παιχνίδι μέχρι και στα iOS και Android.