Το Witcher 3 πλησιάζει τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις – Νέα στατιστικά

Η CD Projekt μιλά για την εμπορική πλευρά του τίτλου της
09 Απριλίου 2020 21:09
Το Witcher 3 πλησιάζει τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις – Νέα στατιστικά

Το The Witcher 3: Wild Hunt είναι σίγουρα ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της γενιάς. Η gaming κοινότητα και οι κριτικοί το έχουν λατρέψει, ενώ και οι πωλήσεις του ήταν εξαιρετικές. Μάλιστα, παρόλο που το παιχνίδι έκανε αρχικά το ντεμπούτο του το 2015, πέρυσι ήταν ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων χάρη στη σειρά του Netflix και την κυκλοφορία του στο Nintendo Switch και το Xbox Game Pass.

Τώρα, η CD Projekt ήρθε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την επιτυχία του παιχνιδιού και στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2019 δημοσίευσε μερικά νέα στατιστικά. Ξεκινώντας, λοιπόν, μέσα στη χρονιάς που πέρασε το The Witcher 3 πούλησε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Το 53% των πωλήσεων αυτών αφορούν την PC έκδοση, το 26% την έκδοση του PS4, ενώ οι εκδόσεις των Switch και Xbox One είχαν μερίδιο 11% και 10% αντίστοιχα.

Μέσα από το γράφημα που δημοσίευσε η εταιρία, προκύπτει ότι το παιχνίδι έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 28.3 εκατομμύρια αντίτυπα. Πρόκειται για έναν απίστευτα εντυπωσιακό νούμερο που λίγα παιχνίδια καταφέρνουν να φτάσουν. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά του παιχνιδιού αμέσως μετά τη χρονιά της κυκλοφορίας του.

Τέλος, μαθαίνουμε πως από τα 28 αυτά εκατομμύρια, στο PC ανήκουν τα 12.4 εκατομμύρια, ενώ ακολουθούν τα PS4, Xbox και Switch με 10.8 εκατομμύρια, 4.3 εκατομμύρια και 700 χιλιάδες αντίστοιχα.

Μετά την τρομερή αυτή επιτυχία του Witcher 3, το Cyberpunk 2077 διαμορφώνεται ως ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της χρονιάς. Πριν μερικές ώρες το στούντιο επιβεβαίωσε πως το παιχνίδι πράγματι θα κυκλοφορήσει το 2020. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.