Ξεπούλησε σχεδόν παγκοσμιώς το Switch - Η Nintendo καθησυχάζει τους υποψήφιους αγοραστές

Περισσότερες κονσόλες είναι καθ’ οδόν
09 Απριλίου 2020 12:49
Ξεπούλησε σχεδόν παγκοσμιώς το Switch - Η Nintendo καθησυχάζει τους υποψήφιους αγοραστές

Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού που ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο να κλειστούν στα σπίτι σπίτια τους, έφερε συγχρόνως τεράστια ζήτηση στις κονσόλες. Ζήτηση που εξαιτίας της παύσης παραγωγής και πώλησης εξαρτημάτων στην Κίνα έχει εξαντλήσει τα αποθέματα του Nintendo Switch σε όλες τις αγορές παγκοσμίως.  

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία ενημέρωσε πρόσφατα το Ιαπωνικό κοινό στο Twitter πως μόνο όσοι κατοχύρωσαν ήδη μια Switch κονσόλα (συμπεριλαμβανομένης της Animal Crossing special edition) θα παραλάβουν αυτή τη βδομάδα. Η αποστολή προς τους retailers, όπως δήλωσε επίσημα, θα λάβει καθυστέρηση. Ωστόσο, με την αυξανόμενη ζήτηση της κονσόλας, η οποία μάλιστα έφτασε μέσα στον Μάρτιο στο 150%, τα αποθέματα έχουν στερέψει και σε Ευρώπη και Αμερική, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες μόνο ελάχιστες μονάδες Switch Lite.

Με τα πράγματα, ωστόσο, να παίρνουν σιγά-σιγά το δρόμο τους στη Κίνα ξανανοίγοντας τα εργοστάσια παραγωγής, ο Αμερικανός αντιπρόσωπος της εταιρίας προέβη σε δήλωση λέγοντας:

Το Switch έχει σχεδόν ξεπουλήσει σε διάφορες περιοχές της Αμερικής. Περισσότερες κονσόλες ωστόσο είναι καθ’ οδόν. Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία.  

Retailers από την Αγγλία δήλωσαν στο GamesIndustry.biz ότι έχουν περιορισμένη διάθεση στις Switch κονσόλες. Μάλιστα, η ζήτηση είναι τέτοια που οι οικογένειες που είναι κλεισμένες στα σπίτια και θέλουν να βάλουν κάτι κάτω από την τηλεόρασή τους δεν περιμένουν και αγοράζουν PS4 ή Xbox One. Ακόμα κι αυτές όμως οι κονσόλες αρχίζουν τώρα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα διάθεσης, όπως λένε οι καταστηματάρχες.