«Θα είμαστε ευέλικτοι με την τιμή του Xbox Series X» – Θα παίξει ρόλο και το κόστος του PS5

Νέες πληροφορίες από τον Phil Spencer
02 Απριλίου 2020 22:19
«Θα είμαστε ευέλικτοι με την τιμή του Xbox Series X» – Θα παίξει ρόλο και το κόστος του PS5

O Phil Spencer, υπεύθυνος του Xbox στη Microsoft, πρόσφατα παρευρέθηκε στο Unlocked podcast του IGN. Όπως σας ενημερώσαμε, σε αυτό αναφέρθηκε μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων και στο PlayStation 5 και τα specs του.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Spencer τόνισε ότι η τιμή του PlayStation 5 θα παίξει ρόλο και για το πως θα κινηθεί η Microsoft με το Xbox Series X. Τόνισε πως η ομάδα του θα είναι ευέλικτη με την τιμή και θα λάβει σοβαρά υπόψη τις κινήσεις των ανταγωνιστικών εταιριών.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τη συζήτηση:

Μίλησες για την τιμή νωρίτερα, ανησυχείτε για την τιμή σας σε σχέση με τoυς υπόλοιπους στην αγορά;

Αυτό που συμβαίνει καθώς πλησιάζουμε την κυκλοφορία, δηλαδή αν πας πίσω στο 2016 είπαμε τι θέλουμε να κάνουμε, μιλήσαμε με δημιουργούς και ρωτήσαμε τι θέλουν, κοιτάξαμε τι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις όπως τον PC χώρο και το που πηγαίνει η τεχνολογία, πρέπει να θέσεις ένα στόχο για την τιμή από την αρχή για τον εαυτό σου. Στη συνέχεια θα κινηθείς καθώς βλέπεις τον ανταγωνισμό που έρχεται με τα σχέδιά του στην αγορά.

Αισθάνομαι καλά για την τιμή την οποία θα μπορέσουμε να φτάσουμε. Αισθάνομαι καλά και για την τιμή και για τις δυνατότητες απόδοσης που έχουμε με το Xbox Series X. Πιστεύω απίστευτα στο πακέτο μας συνολικά… Σίγουρα θα εξακολουθούμε να έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα καθώς πλησιάζουμε την κυκλοφορία, κοιτώντας τι κάνει ο ανταγωνισμός, αλλά έχουμε ένα σχέδιο και νιώθουμε καλά για σχέδιό μας. Πιστεύομε πως είναι ένα σχέδιο νίκης και πρέπει απλά να το εκτελέσουμε.

Είμαι περίεργος. Θέλω να σε ρωτήσω για μαθήματα που πήρατε από το 2013 και εφαρμόζετε τώρα. Ένα από τα πράγματα που δεν ήταν με το μέρος σας τότε ήταν η τιμή… Οπότε σχετικά με την τιμή του Xbox Series X, είναι κλειδωμένη ότι και να γίνει ή υπάρχει ένα σενάριο που μπορεί να αντιδράσετε στον ανταγωνισμό και υπάρχει περιθώριο για να προσαρμόσετε την τιμή σας ανάλογα αν το επιθυμείτε;

Έχουμε απίστευτη υποστήριξη από τον CEO της Microsoft, Satya Nadella, το αφεντικό μου και την Amy Hood, υπεύθυνη των οικονομικών. Είναι στενά συνδεδεμένοι με τα πλάνα μας και θα βεβαιωθούμε πως θα είμαστε ευέλικτοι με την τιμή μας και πως έχουμε ένα καλό σχέδιο καθώς πλησιάζουμε την κυκλοφορία.