Ο επικεφαλής του Xbox "ένιωσε ακόμη καλύτερα" με το Series X μόλις έμαθε τα specs του PS5

Εντυπωσιασμένος ωστόσο από τον SSD
02 Απριλίου 2020 20:12
Ο επικεφαλής του Xbox "ένιωσε ακόμη καλύτερα" με το Series X μόλις έμαθε τα specs του PS5

Εν μέσω καραντίνας, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, συμμετείχε στο πιο πρόσφατο επεισόδιο του Unlocked podcast του IGN. Εκεί μίλησε για μελλοντικά σχέδια της εταιρίας και τα παιχνίδια που ετοιμάζει, για το xCloud, για το τι θα γίνει με τις προ-παραγγελίες και φυσικά για τη νέα πραγματικότητα που έχει επιβάλει η πανδημία.

Στο πιο χαλαρό πλαίσιο της συζήτησης ωστόσο, ο παρουσιαστής του podcast, Ryan McCaffrey, ρώτησε τον Spencer πως ένιωσε όταν είδε την παρουσίαση των specs του PlayStation 5. Ο Spencer φάνηκε αρκετά αισιόδοξος και δήλωσε πως ένιωσε ακόμη καλύτερα για το Xbox Series X, μόλις έμαθε για την πρόταση της Sony. Ωστόσο, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft επαίνεσε και τη Sony, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την τεχνολογία του SSD, ενώ είπε πως σέβεται βαθύτατα κάθε ομάδα που ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα, καθώς γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τη συζήτηση:

Παρακολούθησες την παρουσίαση του Cerny, αν υποθέσουμε ότι είχα ένα μικρόφωνο πάνω σου, τι θα άκουγα; Ποια θα ήταν η αντίδραση του Phil Spencer; Σκεφτόσουν πως «Ω ναι, νιώθουμε πολύ καλά» ή «Ουάου, αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό»;

Ένιωσα πολύ καλά. Χωρίς αμφιβολία ένιωσα πολύ καλά για το πως το Xbox Series X ανταπεξέρχεται. Πιστεύω πως ο Mark Cerny και η ομάδα του στη Sony έκαναν πολύ καλή δουλειά με την επεξεργασία του ήχου για την οποία μίλησαν. Η τεχνολογία του SSD τους είναι εντυπωσιακή και μας αρέσει, είδαμε τη δουλειά που κάνανε…

Εμείς είδαμε την πλατφόρμα μας ολοκληρωμένα, από την CPU, στην GPU, στη RAM, στο throughput με το Velocity Architecture, στο latency, στο backwards compatibility… μας πήρε χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο…ο σχεδιασμός παίρνει πολύ χρόνο, οπότε πάντα έχω σεβασμό για κάθε ομάδα που δημιουργεί μια πλατφόρμα, γιατί χρειάζεται τόση πολύ δουλειά.

Αλλά αυτό που θα πω είναι πως όταν είδα τη δημόσια αποκάλυψη, ένιωσα ακόμη καλύτερα για τις επιλογές που πήραμε με την πλατφόρμα μας. Και κατά κάποιον τρόπο το περίμενα πως θα ένιωθα έτσι. Η hardware ομάδα μας έφτιαξε το Xbox One S και το Xbox One X, τους έχω πάρα πολύ εμπιστοσύνη. Αν τους δώσω το χρόνο και τους στόχους, πιστεύω στην ικανότητά τους να δημιουργήσουν… Η δουλειά που έκανε ο Jason Ronald και η ομάδα είναι απλά φανταστική.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Phil Spencer μέσα από τον player που ακολουθεί.