Αλλαγές στο Steam λόγω κορωνοϊού

Η Valve παίρνει μέτρα για να μην επιβαρύνει άσκοπα το δίκτυο
31 Μαρτίου 2020 15:53
Αλλαγές στο Steam λόγω κορωνοϊού

Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να δουλεύουν και να επικοινωνούν εξ’ αποστάσεως, πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες έχουν φτάσει στα όριά τους. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ήδη διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσής όπως το Facebook και το Instagram, streaming πλατφόρμες όπως το Netflix και gaming εταιρίες όπως το PlayStation, έχουν πάρει μέτρα για να αποσυμφορήσουν το δίκτυο. Στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί και η Valve, η οποία προέβη σε προσωρινές αλλαγές που αφορούν τη λειτουργεία του Steam.

Συγκεκριμένα, το Steam ήδη προγραμματίζει τα αυτόματα updates για τα παιχνίδια που δεν έχετε παίξει πρόσφατα για την επόμενη χρονική περίοδο που η περιοχή όπου κατοικείτε δεν θα έχει μεγάλο διαδικτυακό φόρτο. Ξεκινώντας από σήμερα τα αυτόματα updates για τα παιχνίδια που δεν παίζετε συχνά θα πάνε πίσω μερικές ημέρες ακόμα. Μόνο τα παιχνίδια που έχετε παίξει εντός τριών ημερών θα λαμβάνουν αμέσως ενημερώσεις. Όπως πάντα αν πάτε να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι, το update του θα ξεκινήσει αμέσως.

Παράλληλα, η Valve έχει και μερικές συμβουλές για χαρακτηριστικά που υπάρχουν ήδη στο Steam και τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε αν αντιμετωπίζεται προβλήματα με τη σύνδεσή σας τις ώρες αιχμής. Μπορείτε να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση και τις εν λόγω συμβουλές πατώντας εδώ.