Η Valve εξηγεί τους λόγους που δεν πρόσθεσε τον λοστό στο Half-Life: Alyx

«Οι παίκτες θα πίστευαν ότι παίζουν με το Freeman»
27 Μαρτίου 2020 15:12
Η Valve εξηγεί τους λόγους που δεν πρόσθεσε τον λοστό στο Half-Life: Alyx

Ο λοστός όπως όλοι γνωρίζουμε είναι το σήμα κατατεθέν και βασικό όπλο-εργαλείο των Half-Life παιχνιδιών. Αρκετοί παίκτες συνεπώς περίμεναν να το δουν και στον νέο VR τίτλο Half-Life: Alyx. Αν και η Valve το είχε συμπεριλάβει εξ αρχής, εν τέλει επέλεξε να το αφαιρέσει γιατί πρώτιστος οι testers που το δοκίμασαν «κολλούσαν» στο περιβάλλον ενώ το κρατούσαν κι επίσης νόμιζαν πως παίζουν με τον Gordon Freeman.

Όπως επίσης αναφέρει η εταιρία, οι σκηνές με τους διαλόγους ελαττώθηκαν διότι οι testers γινόντουσαν νευρικοί και ανυπόμονοι, ειδικά όταν κρατούσαν στα ψηφιακά τους χέρια τον λοστό. Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Robin Walker- ένας εκ των προγραμματιστών του Half-Life: Alyx- δήλωσε πως ένας από τους κύριους λόγους που κόπηκε ο λοστός είναι γιατί οι παίκτες κολλούσαν καθώς περπατούσαν με τον λοστό στο περιβάλλον.

Η έλλειψη του force feedback είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες να κρατούν τον λοστό εκτός του ορατού πεδίου, γιατί κάτι τέτοιο θα έκανε κάποιος και στην πραγματική ζωή, δεν γίνεται να τον κοιτάζει συνεχώς. Αυτό όμως τους έκανε καθώς προχωρούν να κολλούν για παράδειγμα στις πόρτες.

Η Valve δοκίμασε πολλές παραμέτρους όπως να απενεργοποιήσουν το collision του λοστού όταν τον κρατούσαν στο πλάι, ενεργοποιώντας το haptic feedback του controller, όμως ούτε αυτό απέδωσε. Οι παίκτες επίσης υπέθεσαν πως ο λοστός (όπως άλλωστε είχαν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στα προηγούμενα παιχνίδια) ήταν melee όπλο. Η Valve όμως δεν κατάφερε να φέρει την melee μάχη στα μέτρα που ήθελε, κρατώντας το gameplay αυστηρά στο shooting.

Ένας ακόμα λόγος που ο λοστός απορρίφθηκε ήταν γιατί οι παίκτες νόμιζαν ότι παίζουν με τον Freeman και όχι με την Alyx Vance. Μάλιστα αδυνατούσαν να το καταλάβουν παρά τις προσπάθειες της εταιρίας.

Δεν είχε σημασία τι τους λέγαμε στην αρχή του παιχνιδιού, εκείνοι συνέχιζαν να νομίζουν ότι παίζουν με τον Freeman.

Το  Half-Life: Alyx κυκλοφορεί αποκλειστικά για PC.