Το Doom Eternal έκανε ντεμπούτο-ρεκόρ για το franchise

Εξαιρετικό ξεκίνημα για το shooter της id Software
27 Μαρτίου 2020 09:12
Το Doom Eternal έκανε ντεμπούτο-ρεκόρ για το franchise

Πριν περίπου μια εβδομάδα το DOOM Eternal κυκλοφόρησε στην αγορά και κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη καλύτερο Σαββατοκύριακο απ’ ότι ο προκάτοχός του, το DOOM του 2016. Συγκεκριμένα, στο ντεμπούτο του τo Eternal έθεσε ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων για το franchise, αφού κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία της Bethesda με διπλάσια έσοδα σε σύγκριση με το προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς.

Συγχρόνως, κατάφερε να προσελκύσει και πάνω από 100,000 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλο παιχνίδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Bethesda, με το Wolfenstein II: The New Colossus για παράδειγμα να καταφέρνει να προσελκύσει μόλις 16,000 ταυτόχρονους παίκτες όταν είχε κυκλοφορήσει αντίστοιχα και το προηγούμενο DOOM περίπου 30,000.

Σίγουρα μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η πανδημία του κορωνοϊού, αφού εκατομμύρια gamers ανά τον κόσμο είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους για να περιοριστεί η εξάπλωσή του, έχοντας περισσότερο χρόνο από ποτέ για τις νέες κυκλφοροίες.

Το Doom Eternal είναι διαθέσιμο για τα PS4, Xbox One, PC και Google Stadia. Ο τίτλος μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει και για το Nintendo Switch. Αν ακόμα δεν έχετε αποφασίσει αν θα ασχοληθείτε με το παιχνίδι, μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό review των Unboxholics πατώντας εδώ.

Tags: