Η Konami βάζει τέλος στις φήμες για επιστροφή του Silent Hill

Αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της σειράς
25 Μαρτίου 2020 13:28
Η Konami βάζει τέλος στις φήμες για επιστροφή του Silent Hill

Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει στο προσκήνιο πολλές φήμες σχετικά με την επιστροφή της λατρεμένης σειράς Silent Hill. Όλα ξεκινήσαν μερικούς μήνες πριν όταν το γύρο του διαδικτύου έκανε μια φήμη που ήθελε να βρίσκονται υπό ανάπτυξη τόσο ένα reboot όσο και ένα Sillent Hill παιχνίδι στα πρότυπα των τίτλων της Telltale Games. Λίγο μετά η Konami είχε ξεκαθαρίσει την κατάσταση με επίσημες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρία είχε τονίσει:

Δε μπορούμε να μοιραστούμε τίποτα αυτή τη στιγμή, αλλά ακούμε τα σχόλια των καταναλωτών και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να προσφέρουμε τον επόμενο τίτλο.

Αυτό δε σταμάτησε όμως την έντονη φημολογία και τις εικασίες. Πριν μερικές ημέρες σας μεταφέραμε με κάθε επιφύλαξη τις νέες φήμες που ήθελαν το reboot του Silent Hill να έρχεται δια χειρός Sony, η οποία είχε επιστρατεύσει πολλά βασικά μέλη της Team Silent.

Τώρα η Konami έρχεται να βάλει τέλος στην έντονη φημολογία. Μιλώντας στο Rely on Horror, το οποίο ήταν το μέσο που έφερε τις φήμες στην επιφάνεια, αντιπρόσωπος της Konami δήλωσε:

Είμαστε ενήμεροι σχετικά με όλες τις φήμες και τα ρεπορτάζ, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν είναι αλήθεια. Ξέρω ότι αυτή δεν είναι η απάντηση που θα ήθελαν να ακούσουν οι fans.

Αυτό δε σημαίνει πως κλείνουμε εντελώς την πόρτα για το franchise, απλά δε θα συμβεί με τον τρόπο που αναφέρεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρόσφατες φήμες έκαναν λόγο και για επιστροφή και του Sillent Hills από την Kojima Productions. Ενδεχομένως το δεύτερο σκέλος να ήταν αυτό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ανεξαρτήτως, η Konami μπορεί μεν να κατέρριψε τις πρόσφατες φήμες, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η σειρά με κάποιον άλλο τρόπο.