Το PlayStation 5 τελικά θα είναι συμβατό με τα περισσότερα PS4 παιχνίδια - Νέα ανακοίνωση της Sony

Ξεκαθαρίζει μια και καλή την κατάσταση
21 Μαρτίου 2020 13:39
Το PlayStation 5 τελικά θα είναι συμβατό με τα περισσότερα PS4 παιχνίδια - Νέα ανακοίνωση της Sony

Πριν μερικές ημέρες, η Sony έσπασε επιτέλους της σιωπή της, αποκαλύπτοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο αρχιτέκτονας της κονσόλας, Mark Cerny, αναφέρθηκε και στο Βackwards Compatibility, επισημαίνοντας πως η επόμενης γενιάς κονσόλα θα υποστηρίζει τα εκατό δημοφιλέστερα παιχνίδια του PlayStation 4 όταν κυκλοφορήσει.

Αυτό απογοήτευσε πολλούς gamers που έχουν μεγάλες βιβλιοθήκες τίτλων στο PS4 και είχαν σκοπό να συνεχίσουν να ασχολούνται με το backlog τους και μετά την έλευση της νέας γενιάς. Τελικά, η Sony ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, με ευχάριστα νέα.

Συγκεκριμένα η εταιρία τόνισε ότι αναμένει πως οι περισσότεροι από τους 4.000 τίτλους του PS4 θα είναι playable στο PS5. Βέβαια δεν έγινε ξεκάθαρο αν αυτό θα συμβεί από την πρώτη μέρας κυκλοφορίας ή αν ο στόχος θα επιτευχθεί με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα σημείωσε πως ήδη έχει δοκιμάσει εκατοντάδες τίτλους και ετοιμάζεται να δοκιμάσει πολλούς ακόμα μέχρι να κυκλοφορήσει η κονσόλα. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, να δούμε πολλά περισσότερα από 100 παιχνίδια να είναι διαθέσιμα στο launch.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Sony μεταφρασμένη στα ελληνικά:

Με όλα τα εκπληκτικά παιχνίδια στην βιβλιοθήκη του PS4, έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να επιτρέψουμε στους οπαδούς μας να παίζουν τα αγαπημένα τους στο PS5. Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περισσότερων από 4.000 τίτλων του PS4 θα είναι playable στο PS5.

Αναμένουμε ότι οι backward compatible τίτλοι θα τρέχουν με boosted frequency στο PS5, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από υψηλότερα ή πιο σταθερά framerates και πιθανώς υψηλότερες αναλύσεις. Επί του παρόντος, αξιολογούμε τα παιχνίδια ένα-ένα για να εντοπίσουμε τα ζητήματα που χρειάζονται προσαρμογές από τους αρχικούς προγραμματιστές.

Στην παρουσίασή του, ο Mark Cerny μίλησε για τους 100 πιο δημοφιλείς τίτλους του PS4, δείχνοντας πόσο καλά πηγαίνουν ήδη οι προσπάθειές μας με το backward compatibility. Έχουμε δοκιμάσει εκατοντάδες τίτλους και ετοιμάζουμε να δοκιμάσουμε χιλιάδες περισσότερους καθώς πλησιάζουμε την κυκλοφορία. Θα παρέχουμε ενημερώσεις σχετικά με το backward compatibility, μαζί με πολύ περισσότερες πληροφορίες για το PS5 τους επόμενους μήνες. Μείνετε συντονισμένοι!