Αναβάλλεται το Minecraft Festival εξαιτίας του κορωνοϊού

Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν διαδικτυακά
07 Μαρτίου 2020 10:35
Αναβάλλεται το Minecraft Festival εξαιτίας του κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός έχει αρχίσει να χτυπά και την πόρτα της gaming βιομηχανίας, με εκθέσεις όπως η GDC 2020 έχουν αναβληθεί, ημερομηνίες κυκλοφορίας έχουν μεταβληθεί, το Switch και τις κονσόλες επόμενης γενιάς να κινδυνεύουν από μειωμένο στοκ, την Bungie να κλείνει τα γραφεία της και την Devolver Digital να κάνει παρουσίαση στην E3 2020 χωρίς κοινό.

Τώρα με τη σειρά της και η Mojang έρχεται να ανακοινώσει πως θα αναβάλει το Minecraft Festival εξαιτίας του κορωνοϊού. Το αξιοσημείωτο είναι πως η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα από τις 25 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στο Orange County Convention Center στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της Mojang που εξηγεί το λόγο που η ομάδα προέβη στην αναβολή ενός event που απέχει τόσους μήνες:

Τις τελευταίες εβδομάδες, η έξαρση του COVID-19 οδήγησε πολλούς διοργανωτές να ακυρώσουν ή να αναβάλουν εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ως προληπτικό μέτρο για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών τους. Η κατάσταση γύρω από το Minecraft Festival, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετική. Ο Σεπτέμβριος παραμένει ακόμα πολλούς μήνες μακριά και δεν κάνουμε προβλέψεις για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ξεπεράσουμε αυτή την επιδημία. Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα των εκτεταμένων προετοιμασιών που απαιτούνται για τη διοργάνωση ενός event-μαμούθ όπως αυτό.

Οι συνεργάτες μας, οι παραγωγοί και οι εκθέτες εδρεύουν σε όλες τις γωνιές του κόσμου και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε με τον τρόπο που χρειάζεται. Χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς πότε μπορούμε να ξαναρχίσουμε τον προγραμματισμό, αποφασίσαμε να αναβάλουμε την εκδήλωση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η εκδήλωση του επόμενου έτους θα είναι εκπληκτική και αυτή που η κοινότητα αναμένει και αξίζει.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Minecraft Live θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω του διαδικτύου και εκεί θα πραγματοποιηθούν όλες οι σχετικές ανακοινώσεις που έχει ετοιμάσει η εταιρία.

Να σας υπενθυμίσουμε πως η Mojang ανήκει στα Xbox Game Studios και ίσως η ανακοίνωση αυτή να μας προετοιμάζει και για μια πιθανή απουσία της Microsoft γενικότερα από την E3 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.