Η Sony ανακοινώνει το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της Santa Monica Studio

Μετά την αποχώρηση της Shannon Studstill
05 Μαρτίου 2020 09:00
Η Sony ανακοινώνει το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της Santa Monica Studio

Μετά την αποχώρηση της Shannon Studstill, η οποία ήταν η κεφαλή του στούντιο πίσω από το development του God of War, εύλογα γεννήθηκε το ερώτημα ποιος θα αναλάβει τη θέση της στο Santa Monica Studio. Την απορία έρχεται τώρα λύσει η ίδια η Sony, ανακοινώνοντας μέσω ενός μηνύματος στο IGN πως η σκυτάλη περνά στα χέρια της Yumi Yang.

Η Yang είναι μέλος της οικογένειας του PlayStation εδώ και 19 χρόνια, έχοντας δουλέψει σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn ως Director of Product Development και Staff Technical Project Manager στο στούντιο, κατέχοντας μάλιστα μεγάλο ρόλο στο development του τελευταίου God of War. H Sony μιλώντας για το γεγονός, καθώς και για την αποχώρηση της Studstill δήλωσε:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για τον νέο ρόλο της Shannon Studstill. Κάτω από τη ηγεσία της το στούντιό μας, το οποίο βοήθησε η ίδια να ιδρυθεί πριν από περίπου 20 χρόνια, επαναπροσδιόρισε τον εαυτό του αλλά και το franchise του God of War το 2018, θέτοντας ξεκάθαρα τις πρωτοποριακές του δυνατότητες. Μετά από δυο σχεδόν δεκαετίες και αμέτρητες σημαντικές συνεισφορές στη πλούσια κληρονομιά της Santa Monica Studio, η Yumi έχει κερδίσει τον αδιαμφισβήτητο σεβασμό και την εμπιστοσύνη της ομάδας για να αναλάβει πλέον τα ηνία. Είμαστε σίγουροι ότι με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει και την βαθιά κατανόηση που τρέφει για το ξεχωριστό και δημιουργικό DNA που χαρακτηρίζει την ίδια και την ομάδα, είναι η τέλεια επιλογή για να συνεχίσει και να οδηγήσει την Santa Monica σε ένα τολμηρό και συναρπαστικό μέλλον.

Του καρπούς αυτής της συνεργασίας προφανώς θα τους μάθουμε στην επόμενη γενιά. Το σίγουρα πάντως είναι πως ότι κι αν είναι αυτό πάνω στο οποίο δουλεύει η Santa Monica δεν επηρεάζεται και θα συνεχίσει απλά κάτω υπό τη νέα ηγεσία.