Μεγάλη ψηφοφορία δείχνει πώς θα επιλέξουν οι gamers ανάμεσα στα PS5 και Xbox Series X

Ποιο είναι τελικά το σημαντικότερο κριτήριο;
23 Φεβρουαρίου 2020 18:13
Μεγάλη ψηφοφορία δείχνει πώς θα επιλέξουν οι gamers ανάμεσα στα PS5 και Xbox Series X

Το 2020 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά της επόμενης γενιάς κονσολών, με τα βλέμματα όλων των gamers να είναι στραμμένα στα επερχόμενα PlayStation 5 και Xbox Series X. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν και στις δύο κονσόλες εξ αρχής, οπότε θα πρέπει να επιλέξουν μόνο μια από αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δημιουργός της πασίγνωστης σειράς Mortal Kombat ρώτησε τους gamers που τον ακολουθούν ποια κριτήρια θεωρούν σημαντικότερα για να αποφασίσουν σε ποια κονσόλα θα επενδύσουν. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και γνώρισε τεράστια ανταπόκριση, αφού συγκέντρωσε περισσότερους από 50 χιλιάδες ψήφους. Τι επέλεξαν όμως οι gamers;

Το σημαντικότερο κριτήριο για την πλειοψηφία είναι η τιμή. Συγκεκριμένα, το 37.5% των παικτών επέλεξε πως το κόστος των κονσολών επόμενης γενιάς είναι ο βασικότερος παράγοντας για να αποφασίσει ποια από τις δύο κονσόλες θα αποκτήσει. Στη συνέχεια το 30% επισήμανε πως θα αποφασίσει ανάλογα με τις backwards compatibility δυνατότητες.

Για την ιστορία, η τρέχουσα γενιά έκανε το ντεμπούτο της με το εν λόγω χαρακτηριστικό να απουσιάζει πλήρως. Τελικά η Microsoft έφερε υποστήριξη για μια λίστα από παιχνίδια του Xbox 360, η οποία συνέχιζε να μεγαλώνει μέχρι πρόσφατα. Στην επόμενη γενιά τα πράγματα αναμένεται να είναι πολύ καλύτερα, καθώς ήδη και οι δύο εταιρίες έχουν ανακοινώσει πως οι κονσόλες τους θα έχουν backwards compatibility.

Τέλος, ως τρίτος σημαντικότερος παράγοντας ψηφίστηκε η δύναμη της κονσόλας και συγκεκριμένα τα 'καλύτερα γραφικά' με ποσοστό 19.2%. Τα αποκλειστικά παιχνίδια κρίθηκαν ως ο λιγότερο σημαντικός παράγοντας με ποσοστό 13.2%.

Ποιο είναι για εσάς το σημαντικότερο κριτήριο για να αποφασίσετε ποιο κονσόλα θα αγοράσετε εν τέλει; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!