Η Capcom μάλλον έφτιαξε το netcode του Street Fighter V

Το patch που περιμέναμε επιτέλους κατέφθασε
20 Φεβρουαρίου 2020 15:11
Η Capcom μάλλον έφτιαξε το netcode του Street Fighter V

Πριν μερικές εβδομάδες ένας χρήστης του Reddit με ονομασία Altimor αποφάσισε να επιδιορθώσει ένα μεγάλο πρόβλημα που πλήττει το Street Fighter V από την ημέρα της κυκλοφορίας του. Ο λόγος γίνεται για το netcode πάνω στο οποίο βασίζεται το multiplayer κομμάτι.  Ο Altimor βρήκε ένα bug του παιχνιδιού στην PC έκδοση και το έφτιαξε, κάνοντας το multiplayer του ακόμη πιο άμεσο και ομαλό. Μετά από αυτή την ανακάλυψη και όπως ήταν λογικό και επόμενο, οι φωνές των fans προς την Capcom πολλαπλασιάστηκαν, με τους παίκτες να ζητάνε από την εταιρία να επιδιορθώσει μία και καλή τον online τομέα και στην έκδοση του PS4.

Εν τέλει, μετά από λίγο χρονικό διάστημα η Capcom φαίνεται πως έκανε ακριβώς αυτό. Μεσά από επίσημο «τιτίβισμα» του Yoshinori Ono, του παραγωγού του παιχνιδιού, γνωστοποιήθηκε πως εδώ και μερικές ώρες η Capcom διέθεσε ένα patch, το οποίο έρχεται για να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις στο netcode. Τώρα το αν τελικά τα προβλήματα του online μέρους έχουν εξαφανιστεί είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος, αφού οι παίκτες θα δοκιμάσουν το παιχνίδι.

Το ενδιαφέρον είναι πως από την ημέρα κυκλοφορίας του Street Fighter V το 2016, η Capcom εργάστηκε πυρετωδώς για να εμπλουτίσει την fighting εμπειρία των παικτών όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, η προσπάθεια ενός modder ήταν εν τέλει η κινητήρια δύναμη που ώθησε την εταιρία –και φυσικά οι πολλές φωνές των fans- να προσπαθήσει να επιδιορθώσει το online μέρος του. Κάποιοι θεωρούν πως επιτέλους τώρα, το online multiplayer του fighting πονήματος της Capcom λειτουργεί όπως θα έπρεπε, ενώ άλλοι πιστεύουν πως δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά tweets από διάφορα μέλη της fighting κοινότητας που μοιράζονται τη γνώμη τους σχετικά με το νέο update.