Η μητρική εταιρία της THQ Nordic εξαγόρασε την Saber Interactive του World War Z

Με το μη ευκαταφρόνητο ποσό των $525 εκατομμυρίων
20 Φεβρουαρίου 2020 14:23
Η μητρική εταιρία της THQ Nordic εξαγόρασε την Saber Interactive του World War Z

Η μητρική εταιρία της THQ Nordic, Embracer Group, εξαγόρασε σύμφωνα με τα τελευταία νέα την Saber Interactive, η οποία μας έχει χαρίσει μεταξύ άλλων το World War Z και το port του The Witcher 3 του Switch.

Το αμερικάνικο στούντιο το οποίο απασχολεί 600 υπαλλήλους σε 6 γραφεία, εξαγοράστηκε με το μη ευκαταφρόνητο ποσό των $525 εκατομμυρίων, όντας πλέον η πέμπτη λειτουργική ομάδα που θα δουλεύει για λογαριασμό της εταιρίας. Οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες του στούντιο Matthew Karch και Andrey Iones, ωστόσο, θα γίνουν από κοινού μέτοχοι στην εταιρία. 

Μιλώντας για το εν λόγω γεγονός η εταιρία δήλωσε:

Η Saber βρισκόταν εδώ και καιρό στο «ραντάρ» μας λόγω της ιστορίας που έχει στο χώρο και την υψηλής ποιότητας δουλειάς που έχει κατά καιρούς παραδώσει. Οι φιλόδοξες κινήσεις τους με τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα τους τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές, ειδικά με το World War Z, το οποίο κατάφερε να πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια. Η Saber θα παραμείνει υπό την ομπρέλα της Embracer ένα ανεξάρτητο στούντιο. Πραγματικά ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και να αναπτύξουμε μοναδικούς τίτλους.