Κίνδυνος έλλειψης Switch στην παγκόσμια αγορά εξαιτίας του κορωνοϊού

Πιθανή δυσλειτουργία στη παραγωγή
17 Φεβρουαρίου 2020 20:00
Κίνδυνος έλλειψης Switch στην παγκόσμια αγορά εξαιτίας του κορωνοϊού

Μετά τα PS5 και Xbox Series X την παραγωγή των οποίων ενδέχεται να επηρεάσει ο κορωνοϊός, σειρά παίρνει όπως φαίνεται έχει και η παραγωγή του Switch. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Bloomberg, η Nintendo ενδέχεται να μη μπορέσει να τροφοδοτήσει επαρκώς με κονσόλες Switch την Ευρωπαϊκή και Αμερικανική αγορά μετά τον Απρίλιο. Ο λόγος οφείλεται στον κοροναϊό και στην περιορισμένη -εξαιτίας του- παραγωγή εξαρτημάτων στην Κίνα, απ’ όπου και τροφοδοτούνται τα εργοστάσια παραγωγής του Switch στο Βιετνάμ.

Η μειωμένη παραγωγή εξαιτίας το ιού και η αυξημένη ζήτηση από τα ίδια εργοστάσια για την mobile αγορά -κάτι για το οποίο απολογήθηκε πρόσφατα η Nintendo- είναι κάτι που όπως φαίνεται την επηρεάζει ήδη. Μιλώντας ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρίας στο Bloomberg φάνηκε ναι μεν συγκρατημένος, αλλά αισιόδοξος:

Δεν πιστεύουμε να υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην τροφοδότηση τουλάχιστον της Αμερικανικής αγοράς. Παρόλα αυτά θα παραμείνουμε σε εγρήγορση και θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να επηρεαστεί η παροχή αποθέματος αν υπάρξει περεταίρω εξάπλωση του προβλήματος.

Το σίγουρο, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο είναι πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα τον προσεχή Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Αν υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, θα επηρεάσει απλά την ροή των κομματιών που θα αποσταλούν από τον Απρίλιο και μετά, κάτι που όλοι απευχόμαστε.