Η Remedy έχει υπό ανάπτυξη τρία παιχνίδια

Πιθανό ένα Alan Wake 2 ή ένα Control 2
15 Φεβρουαρίου 2020 16:24
Η Remedy έχει υπό ανάπτυξη τρία παιχνίδια

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η Remedy έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας μερικές ενδιαφέροντες πληροφορίες για τα μελλοντικά της πλάνα. Συγκεκριμένα, ο CEΟ της εταιρίας, Tero Virtala, αποκάλυψε πως το στούντιο είχε έσοδα 31.6 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2019, τα οποία προέρχονται κατά βάση από το Control που κυκλοφόρησε το προηγούμενο έτος, ενώ το Alan Wake συνεχίζει να συνεισφέρει με ένα μικρό ποσοστό.

Ωστόσο, οι πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες αφορούν τα υπό ανάπτυξη projects της εταιρίας. Η ομάδα φαίνεται πως έχει γεμάτο πρόγραμμα, αφού παράλληλα με τα δύο expansions του Control, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020 έχει τρία ακόμα projects υπό ανάπτυξη.

Το πρώτο project είναι το single-player story campaign για τη συνέχεια του πασίγνωστου shooter της Smilegate. Ο λόγος γίνεται για το CrossFireX, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει για το Xbox One μέσα στο 2020.

Το δεύτερο project έχει την κωδική ονομασία Vanguard και για την ώρα οι πληροφορίες που γνωρίζουμε είναι λίγες. Πρόκειται για την προσπάθεια της Remedy στην κατηγορία των multiplayer παιχνιδιών τύπου υπηρεσίες, το οποίο σκοπεύει να υποστηρίζει για πολύ καιρό. Το στούντιο επισημαίνει πως ο τίτλος θα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και πλέον το project έχει φτάσει στο στάδιο που η πρώτη development έκδοση είναι playable.

Το τρίτο παιχνίδι είναι αυτό για το οποίο γνωρίζουμε τα λιγότερα, αφού το μόνο που έχει δηλώσει η εταιρία είναι πως βασίζεται σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα brands της και μέχρι στιγμής η ανάπτυξη πηγαίνει καλά. Μπορούμε να κάνουμε εικασίες για κάποιο νέο Alan Wake ή ένα Control 2, αλλά για την ώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Τόσο το Vanguard, όσο και το τρίτο project της Remedy ετοιμάζονται για τη φάση του pre-production.